CHP: Belediyelere kayyum atanması demokrasiye darbedir!

Belediyelere kayyum atanmasına muhalefetten tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Teröre destek verdiği için eğer bir yere kayyum atanacaksa AKP'ye atanmalıdır” derken, CHP Milletvekili Gürsel Tekin ise “Bu demokrasiye yapılmış bir darbedir” diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Hakkari'de kayyım arbedesi!


CHP'Lİ AĞBABA: ASIL AKP'YE KAYYUM ATANMALI

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
Teröre destek verdiği için eğer bir yere kayyum atanacaksa AKP'ye atanmalıdır. Cemaat'e destek veren de, devlete yerleştiren de El-Nusra'ya destek veren de kendileri. Milli irade sözünü dillerinden düşürmüyorlar. Seçimle gelen seçimle gider. Bu durum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık hayallerinin yansımasıdır. Teröre destek kabul edilemez. Yasalar var. İçişleri Bakanı görevden alıp soruşturma açabilir. Hukuk var, yargılarsın. Seçilmiş Meclis Üyeleri var.

CHP'Lİ TEKİN: ÇOK TEHLİKELİ BİR YOL

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kayyum atanan belediyelerin hangi partiden olduğunun bir önemi olmadığını vurguladı ve şunları söyledi: “Bu demokrasiye yapılmış bir darbedir. Milletin iradesi hiçe sayılmıştır. Parlamentoya da darbe yapılmıştır. Belediyelere kayyum atanmasını içeren düzenleme Meclis'te uzlaşılarak torbadan çıkarılmışken KHK ile Meclis'e ve topluma dayatılmıştır. Yenikapı ruhunu zehirlemişlerdir. Mevcut yasalar zaten teröre bulaşan, yasa dışı işe bulaşmış herhangi bir belediye başkanını görevden alınabilir. Bunun için OHAL'e gerek yok. Bırakın milletin seçtiğini millet göndersin. Bir yol açıyorlar bu yol nereye kadar gider belli değil. Çok tehlikeli bir yol. CHP olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil. 12 Eylül askeri darbesi döneminde Kenan Evren'in bile cesaret edemediği bir şeydir. Bu yanlış uygulamadan vazgeçilmeli.
<< Önceki Haber CHP: Belediyelere kayyum atanması demokrasiye darbedir! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER