CHP adayını yarın açıklıyor: İşte anketlerde öne çıkan isim

24 Haziran’da yapılacak olan erken seçime sayılı günler kalırken CHP’nin adayı henüz açıklanmadı.

SHABER3.COM




Abdullah Gül’ün ortak adaylığı geniş mutabakat sağlanamamasının ardından rafa kaldırılırken kulislerde İlhan Kesici isminin ağırlık kazandığı konuşuluyor.

Son olarak Nobel ödüllü Aziz Sancar’ın ismi de gündeme gelirken yarın kamuoyuna kimin aday olduğu açıklanacak. 

Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in haberine göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na giden anketlerde Muharrem İnce’nin adının öne çıktığı belirtiliyor.

Yılmaz Büyükerşen ve İlhan Kesici’yle birlikte partili olmamasına karşın eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in ismi de yine adaylar arasında geçiyor.

Genel Merkez kaynaklarının; İnce’nin partili olması nedeniyle hem partinin tabanını heyecanladıracağı, hem sağ kesimden hem de dokunulmazlıklarda “hayır” dediği için Kürt seçmenden de oy alabileceğini söylediği aktarılıyor.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı yarın Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda saat 10.00’da düzenlenecek bir törenle açıklanacak. 

İsmin sızmaması için birçok önlem alındığı belirtilirken, adayın posterinin dahi ismin önceden netleşmemesi için salonda olmayacağı belirtildi. Törenden sorumlu olanlar da aday ismini bilmezken, isme göre alternatif şarkılar dahi belirlendiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı adayını Kılıçdaroğlu’nun açıklayacağı belirtilirken adayın da CHP’nin seçim bildirgesine paralel bir manifesto ile kuvvetler ayrılığı ve güçlü parlamenter sistem vurgusu olacak, ayrıca vaatlerini sıralayacak bir konuşma yapması öngörülüyor.

Öte yandan CHP’nin milletvekilliği adaylığı için teklif götürmeyi planladığı isimler arasında ihraç edilen akademisyenler İbrahim Kaboğlu, Murat Sevinç, Ahmek Şık, gazeteci şair ve yazar Sunay Akın, sanatçılar Levent Üzümcü, Meltem Cumbul, Adalet Yürüyüşü’nde Kılıçdaroğlu’nun doktorarı arasında yer alan Cihangir İslam gibi bazı isimlerin bulunduğu belirtiliyor. 

<< Önceki Haber CHP adayını yarın açıklıyor: İşte anketlerde öne... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER