CHP adayı Özdemir: Sadece basın değil bizi de baskı altına almaya çalışıyorlar

CHP adayı Özdemir: Sadece basın değil bizi de baskı altına almaya çalışıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars milletvekili adayı Saffet Özdemir, "Sayın valimiz ve kaymakamlarımızla ilgili seçim sürecine müdahil olmamaları yönünde düşüncelerimi beyan etmiştim. Hemen sabah erken vali ve kaymakamlarımızı tehdit ettiğime dair bir telefon aldım. Yani sadece sizler değil, bizler de baskı altına alınmaya çalışılıyoruz." dedi.

CHP Kars milletvekili adayları Selami Yiğit, Aysel Boy ve Saffet Özdemir şehirde faaliyet gösteren yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya geldi. Burada konuşan Saffet Özdemir, yıllardan beri Ulusal kanalın Digiturk'e kabul edilmediğini hatırlattı. Diğitürk'ün dün de 7-8 kanalın yayınını yasaklamasını kınadı. Özdemir, şunları kaydetti: "Aynı şekilde dün akşam yerel televizyonumuzda Kars'taki seçim çalışmalarımızla ilgili bir programımız vardı. Sayın valimiz ve kaymakamlarımızla ilgili seçim sürecine müdahil olmamaları yönünde düşüncelerimi beyan etmiştim. Hemen sabah erken vali ve kaymakamlarımızı tehdit ettiğime dair bir telefon aldım. Yani sadece sizler değil, bizler de baskı altına alınmaya çalışılıyoruz. Ama bu baskılara baş kaldırmak için CHP'nin adayları olarak buradayız."

Dün bir özel kanalda söylediği sözleri tekrarlayan Özdemir, şöyle konuştu: "Şimdiye kadar sayın valimiz ve kaymakamlarımız tarafından, seçim sürecine geçmiş dönemlerde olduğu üzere direk bir müdahale görmedik, İŞKUR ve sair olayı bir tarafa koyarsak, bundan sonra sayın valimiz ve kaymakamlarımızdan seçim sürecinde objektif davranmalarını rica ediyoruz. Ve aynen söylüyorum 1 Kasım 2015'de AKP iktidarı gidecektir. Ve bürokratlarımız kendi üzerlerine vazife olmayan şeyler yapar bir partinin sözcüsü ya da elemanı olurlarsa hukuk önünde hesabını vereceklerdir. Tehditse tehdittir. Hukuk önünde diyorum herkes görevini bu ülkede yasal sınırlar içinde yapmalıdır."

13 YILLIK AKP İKTİDARINDA KARS BEKLEDİĞİ HİZMETİ ALAMADI

Kars'ın AKP iktidarında beklediği hizmetleri alamadığına değinen Selami Yiğit ise Kars'ın, 13 yıllık tek parti AKP iktidarından beklediği hizmetleri alamadığını iddia etti. "Bunu bizim kadar Kars halkı da biliyor." diyen Yiğit, "1 Kasım'dan sonra çıkacak tabloda bizim beklentimiz CHP'nin ciddi derecede oy artışı göstermesi ve tek başına iktidarıdır. Arzumuz da bu yöndedir." ifadelerini kullandı.

Aysel Boy ise Türkiye'nin etrafını saran karanlıktan, düştüğü girdaptan kurtulması için CHP'ye büyük görev düştüğünü bildiklerini söyledi. Boy, "Bu bilinçle bizler ve arkadaşlarımız yola çıktık. Öncelikle siz basın mensuplarının çok zor bir görev yaptığınız biliyoruz. Basın özgürlüğünün çok çok önemli olduğunun farkındayız. Bugünleri inşallah hep birlikte aşacağız ve çok daha özgür, sağlıklı günleri yaşayacağız. Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi gençlerimize çocuklarımıza en iyi şekilde devredeceğiz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP adayı Özdemir: Sadece basın değil bizi de baskı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER