'Cezayı Halkbank öder'

Şimşek, Hazine'nin Halkbank'a gelecek cezaya hazırlık yaptığı iddialarını yalanladı, "Halkbank'a ceza gelirse Halkbank öder. Halkbank için borçlanmayız" dedi.

SHABER3.COM

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine'nin borçlanmasının Halkbank'a gelebilecek olası bir ceza ile ilgili olmadığını söyledi. Şimşek, "Halkbank'a bir ceza gelirse bunu Halkbank öder. Halkbank için borçlanmayız" dedi.

Halkbank’ın eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın ABD’de yargılandığı ve İran ve Türkiye vatandaşı işadamı Reza Zarrab'ın itirafçı sıfatıyla ifade verdiği davada için uzmanlar, "Türk bankalarına karşı önlemler alınırsa, Türkiye ciddi sorunlarla karşılaşabilir" yorumunu yapmıştı.

Hürriyet'in haberine göre, borçlanmanın Halkbank'a gelebilecek bir ceza için hazırlık olduğu iddialarını yalanlayan Şimşek, yılın ilk çeyreğinde Hazine'nin her zamankinden daha fazla iç borç geri ödemesi olduğunu kaydetti.

Şimşek, "Enflasyonda gelinen nokta, küresel belirsizlikler tüm bunların Hazine'nin borçlanma maliyetlerine orantısız şekilde yansımasını engellemek amacıyla önden biraz yüklemeli bir borçlanma politikası yürüttük. Halkbank'a bir ceza gelirse bunu Halkbank öder. Halkbank için borçlanmayız" dedi.

Şimşek, "Halkbank veya finans sisteminin başka bir bileşeni kararlardan dolayı sıkıntıya düşerse gereken desteği veririz dedim ama maksadım likidite desteği manasındaydı. Dolayısıyla çok yüklü bir ceza gelecek de buna önceden hazırlık, gibi bir düşünce yok. Hazine'nin güçlü nakit tutmasının ne Halkbank ile ne de geçmişte iddia edildiği gibi erken seçimle ilgisi var" şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber 'Cezayı Halkbank öder' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER