Cezaevlerindeki siyasi tutuklu ve hükümlülere baskı

Adalet Bakanlığı, darbe girişiminin ardından cezaevlerindeki siyasi tutuklu ve hükümlülere ikinci bir emre kadar avukatlarıyla görüşme engeli getirdi. Avukatlar cezaevlerinde telefonla görüş hakkının da ‘telefon bozuk’ gerekçesiyle engellendiğini belirtti.

Cezaevlerindeki siyasi tutuklu ve hükümlülere baskı

Adalet Bakanlığı siyasi suçlardan tutuklu veya hükümlülere ikinci bir emre kadar avukatları ile görüşme engeli getirdi. Yasağın yalnızca siyasi mahkûmlara uygulanması ise dikkat çekti.

Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu avukatları darbe girişiminin ardından Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan müvekkilleri ile görüşmek istedi.

Avukatlara cezaevi müdürlüğünce ret cevabı verildi. Avukatların yazılı emri istemesi üzerine müdür bakanlığı aradı. Bakanlık bu kez de adli mahkûmlara yasağı kaldırdığını ancak siyasi tutuklu veya hükümlülere yasağın devam edeceğini bildirdi. Adalet Bakanlığı’nın siyasi tutukluların tahliye edilmemesi, edilse dahi kendilerine bilgi verilmesi talimatı verdiği öğrenildi. Avukatların verdiği bilgiye göre bazı siyasi tutuklu ve hükümlülerin telefonla görüş hakkının da ‘telefonların bozuk olduğu’ gerekçesiyle engellendiği kaydedildi. Söz konusu kararın Türkiye çapında birçok cezavinde uygulamaya konulduğu öğrenildi.

<< Önceki Haber Cezaevlerindeki siyasi tutuklu ve hükümlülere baskı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER