Cezaevinden açlık grevindeki mahkuma: '300 gün yaşıyorlar'

Ailesine yakın bir cezaevine sevk edilmek için 34 gündür açlık grevinde olan Meral Dönmez’in talebi '300 gün kadar yaşıyorlar merak etmeyin' ifadeleriyle geri çevrildi.

SHABER3.COM

Ailesine yakın bir cezaevine sevk edilme talebiyle 34 gündür açlık grevinde olan Meral Dönmez’in bulunduğu Tarsus Cezaevi Müdürü’nün “300 gün kadar yaşıyorlar merak etmeyin” dediği aktarıldı.

AİLESİNE YAKIN OLMAYI TALEP EDİYOR

2014 yılından beri tutuklu olan Fen Bilgisi öğretmeni Meral Dönmez, İstanbul’daki ağır hasta anne ve babasına yakın olmak ve kendi ile aynı gerekçeyle yargılanan mahpuslarla aynı cezaevine sevk edilme talebiyle açlık grevine başladı.

'300 GÜN YAŞIYORLAR'

Cumhuriyet’in haberine göre 19 Aralık 2000’deki Hayata Dönüş adı verilen operasyonunda görevli olan şu an ise Tarsus Cezaevi müdürü olan Mazlum Özalp ile görüştüklerini belirten Dönmez’in annesi Sose Dönmez, “Mazlum Özalp bizimle yaptığı görüşmede, ‘Ben 2000’lerdeki açlık grevlerinde görev yaptım. Açlık grevinde 300 gün kadar yaşıyorlar’ dedi.

'SU VE ŞEKER AÇLIK GREVİNE ÖZENDİRİYOR'

“Terör örgütü üyeliği” gerekçesiyle 11,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Dönmez 2014 yılından bu yana tutuklu.

Cezaevi müdürünün, Dönmez’in su ve şeker talebini de “Devletin açlık grevindeki kişileri özendirmemek için su ve şekeri vermediği” sözleriyle geri çevirdi. Açlık grevine başladığında 45 kilo olan Dönmez, 36 kiloya düştü.
<< Önceki Haber Cezaevinden açlık grevindeki mahkuma: '300 gün yaşıyorlar' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER