Cezaevi koridorları bile tutuklu doldu

Hizmet hareketine yönelik başlatılan soruşturmalarda hukuksuz yöntemlerle birçok insan haksız yere mağdur edildi. Önce mesnetsiz iddialarla başlayan gözaltılar akabinde keyfi tutuklamalara dönüştü. Son zamanlarda yetkilerin açıklamalarından anlaşılacağı üzere cezaevlerindeki doluluk oranı gittikçe artmaya başladı.

SHABER3.COM

Antalya’daki hukuksuz ve keyfi tutuklamalar sonucu cezaevlerindeki koğuşlarda deyim yerindeyse iğne atsan yere düşmüyor. Tutuklu yakınlarından edinilen bilgiler de bunu destekler mahiyette. 15 kişilik koğuşlarda tam 47 kişinin kaldığını söyleyen tutuklu yakınları bu durumdan oldukça rahatsız. 

Cezaevi yetkileri ise tutuklular koğuşa sığmayınca koridorlara yatak koymakla çözüm buldular. Koğuşlar bu kadar kalabalık olunca tutuklular yürümekte ve adım atmakta bile zorlanıyor. Gece yan yana yatmak zorunda olan tutuklularda uyku problemleri yaşanırken bu da psikolojik sorunları beraberinde getirdi. Tutukluların bazıları da sürekli ilaç tedavisine başladı. 

Tutukluların yaşadıkları bu sıkıntılara bir de aileleriyle yaptıkları telefon görüşmelerinin yasaklanması eklendi. Söz konusu sıkıntıların cezaevi yönetimine bildirmek için yazdıkları dilekçeler de kabul edilmeyen tutukluların yakınlarına yazdıkları mektuplar da görevliler tarafından toplanmayarak ayrı bir insanlık suçuna imza atıldı.

Antalya Cezaevindeki Tutuklu Ailelerine Yapılan İnsanlık Suçları

Antalya’daki cezaevlerinde tutukluluk sayılarındaki artışa bağlı olarak ailelerin yaşadığı mağduriyetler de arttı. Cezaevi içerisinde tutuklulara yapılan zulümler yetmezmiş gibi aileleri de cezaevi girişlerinde mağdur ediliyor. Cezaevlerinin girişleri Türkiye’nin her yerinden gelen tutuklu aile ve yakınlarıyla dolup taşarken ziyaretçiler arasında yaşlılar ve kucağında bebekleri olan anneler dikkat çekiyor. Bu kişiler sadece kısıtlı görüş imkanına kavuşmak için ortalama 6 saat kapıda bekletilirken sıraya girmek için gece karanlığında cezaevinde sıraya girenler de bulunuyor.

Magduriyetler.com
<< Önceki Haber Cezaevi koridorları bile tutuklu doldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER