Cerattepe'ye yürüyen kadınlara müdahale


Yeşil Artvin Derneği üyesi olan, olmayan binlerce kadın bugün Cerattepe'de neler olup bitiyor görmek için oto park meydanında toplanarak yürüyüşe geçti. Güle oynaya başlayan yürüyüş polis müdahelesi ile sonuçlandı.

Artvinli kadınların bir araya gelerek başlattığı yürüyüşün başlangıç noktası oto park meydanında misafirlere çay ve evlerde yapılan poğaça ikram edildi. Neşeli başlayan yürüyüş polisin Cerattepe'ye çıkan yolda, Artvin Devlet Hastanesi'nin bulunduğu kavşakta barikatı ile durdu.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan'ın uzun süren görüşmeleri sonuç vermedi. Yasal hakları olarak Cerattepe'ye gitmek istediklerini dile getiren Karahan, Cerattepe'de yasadışı bulunan şirketin alandan çıkarılması gerektiğini söyledi.

Görüşmelerden sonuç çıkmayınca Cerattepe'ye doğru yürüyüşe geçen kadınlara polis müdahale etti. Gaz bombaları ve taşların havada uçuştuğu müdahalede polis ve vatandaşlardan yaralananlar oldu. Yaralılar hemen bitişikte bulunan Artvin Devlet Hasatanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANARAK BİZİ BURAYA KİMLER DİKİYOR?

Yaşananlara tepki gösteren emekli öğretmen Mahmut Yaşar, şunları kaydetti: "Yaşananalar acı vericidir. Hele ki kendi insanından, başına tacettiği insanlardan zarar görmesi bundan daha acıdır. Ölümden beterdir. Bu Artvin beslediğiniz medya tarafından terörist oldu. PKK dediler baktılar ki PKK Artvin ne alaka, DHKP-C ettiniz. Bu Artvin'in hangi insanı böyle? Bir düşünün görevi kötüye kullanarak bizi buraya kimler dikiyor? Artvin'in ekmeğini yediniz, suyunu içtiniz. Bu kadar güvende görev yaptığınız başka şehir var mı? Vicdanınız nerede?"

Polisin müdahalesi sonrası dağılan Artvinliler kısa zaman sonra tekrar olay yerine geldi. Tepkilerin olduğu anlarda polis ise yolu açmamaktaki kararlılığını sürdürdü. Artvinliler yaşanan onca olumsuzluğa rağmen tepkilerini halay çekerek ve gaza gerek olmadığını haykırarak sürdürdü.

VALİLİK ÖNÜNDE EYLEMLER DEVAM EDİYOR

Cerattepe'de vatandaşların bekleyişi sürerken şehir merkezinde vatandaşlar, valilik binasına yürüdü. Valilik önünde eylemler sürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Cerattepe'ye yürüyen kadınlara müdahale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER