Cerablus şehidine son görev

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Cerablus kentine yönelik başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatında terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD unsurlarının roketli saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ercan Çelik'in cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Düzce'ye uğurlandı.

Cerablus şehidine son görev


Türk Silahlı Kuvvetleri, geçen çarşamba günü saat 04.00'te, Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus İlçesi'nin IŞİD'den temizlenmesi ve sınırda güvenliğin sağlanması için askeri harekat başlattı. Havadan uçaklarının, sınırı geçen zırhlı birliklerin de karadan katıldığı harekatta, Özgür Suriye Ordusu mensupları aynı gün Cerablus'un kontrolünü ele geçirdi. Suriye içerisinde ve sınır hattında konuşlu birlikler, İHA'lar ile tespit edilen bölgeleri ateş altına alarak IŞİD'lileri etkisiz hale getirirken, ÖSO üyeleri de bazı noktalarda çatışmaya girerek batı ve güneyden Suriye'nin iç kesimlerine ilerledi. Ancak, dün akşam saatlerinde Cerablus'un 6 kilometre güneyinde Menbiç yolu üzerinde bulunan PYD denetimindeki Amarna Köyü'nden bölgede konuşlu TSK'ya ait 2 tanka roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda yangın çıkan tankların birinin şoförü olan 28 yaşındaki Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ, TÖRENLE UĞURLANDI

Teröristlerin saldırısında şehit olan uzman çavuş Ercan Çelik için bu sabah Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Kent protokolünün ve şehidin yakınlarının katıldığı törende, özgeçmişi okunan uzman çavuş için dua edildi. 

Uzman çavuşun Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra memleketi Düzce'ye gönderilmek üzere havalimanına getirildi. Havalimanına gelen şehidin eşi Sümeyye Çelik, "Aşkım" diyerek gözyaşı döktü. Yakınlarının kolları arasında güçlükle ayakta duran şehidin hemşire olan eşi Sümeyye Çelik'in, "Ben sensiz ne yaparım" feryatları yürek dağladı.

Cenaze aracından tören mangası tarafından alınan şehidin cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere askeri uçakla memleketine uğurlandı.




'Fırat Kalkanı' harekatının sürdüğü Cerablus'ta dün iki tanka yapılan roketli saldırıda şehit olan uzman çavuş Ercan Çelik'in cenazesi uçakla İzmit'e oradan da karayoluyla Akçakoca'ya getirildi. Cenaze önce Ayazlı Mahallesi'ndeki baba ocağına götürülerek helallik alındı. Şehidin annesi Şehrinaz Çelik oğlunun bayrağa sarılı tabutunu görünce gözyaşlarına boğuldu. Kardeşi Rıfat Can Çelik de şehit ağabeyinin tabutuna sarılarak ağladı. Şehidin cenazesi daha sonra tören için Merkez Cami'ne getirildi.

Şehidin eşi hemşire Sümeyye Çelik'i camideki törende kadın askerler ve yakınları teselli etmeye çalıştı. Ayakta durmakta güçlük çeken şehit eşi Sümeyye Çelik, "O beni bırakmadı. O görevde, geri gelecek. Hayallerimiz vardı. Ben onu çok seviyordum" diyerek ağıtlar yaktı. 

Şehit uzman çavuş Ercan Çelik, ikindide kılınan namazın ardından Akçakoca Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

5 BİN KİŞİ UĞURLADI

'Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan uzman çavuş Ercan Çelik için Akçakoca Merkez Cami'nde askeri tören düzenlendi. Törene Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Keleş, AK Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir, Fevai Aslan, EDOK Komutanı Korgeneral Metin Gürak ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin cenazesi konvoy eşliğinde camiye getirilirken kalabalık grup Türk bayrakları açarak 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı.
Törene katılan şehidin annesi Şehrinaz Çelik ile eşi Sümeyye Çelik güçlükle ayakta durdu. Gözyaşlarına boğulan şehidin eşi törende sinir krizi geçirdi. Sağlık ekibinin müdahale ettiği genç kadın güçlükle sakinleştirildi. Sümeyye Çelik'in eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna son kez baktığı anlar yürekleri dağladı.
<< Önceki Haber Cerablus şehidine son görev Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER