Cengiz Ünder'in takımı Roma beklenmeyeni yaptı Barcelona'yı eledi...

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde ilk maçı deplasmanda 4-1 kaybeden Roma, rövanşta Barcelona'yı 3-0'la geçerek yarı finale adını yazdırdı. Diğer eşleşmede ise Liverpool, Manchester City'i saf dışı bıraktı.

SHABER3.COM

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek rövanş maçlarında bu gece Roma – Barcelona ve Manchester City – Liverpool maçları oynandı. İlk maçlarda Barcelona evinde Roma’yı 4-1, Liverpool ise Manchester City’i 3-0’la geçmişti.

ROMA BEKLENMEYENİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İtalya’da Roma Olimpiyat Stadında oynana maçta Roma konuk ettiği Barcelona karşısında maçı baştan sona üstün bir şekilde götürdü. İtalyan ekibi maçın henüz 6’ncı dakikasına Edin Dzeko ile 1-0 öne geçti. Devre boyunca girdiği pozisyonlarda başarılı olamayan Roma, devreyi 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıya baskısını daha da artırarak başlayan ev sahibi ekip, Dzeko’nun Pique tarafından kale önünde düşürülmesiyle penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen kaptan De Rossi, topu ağlara gönderdi ve 58’de Roma farkı ikiye çıkarmış oldu. De Rossi böylece ilk maçta kendi kalesine atmış olduğu golün de rövanşını almış oldu.

Golden sonra Roma’da oyuna Cengiz Ünder ve El Sharaawy dahil oldu. İki oyuncu da hücuma hareketlilik sağladı. Roma üçüncü gole El Shaarawy’le çok yaklaşsa da sonuç alamadı. Bu pozisyondan kısa bir süre sonra kazanılan köşe vuruşunda topun başına Cengiz Ünder geçti. Cengiz’in ortasında Yunan defans oyuncusu Kostas Manolas kafayla topu ağlara gönderdi ve Olimpiyat Stadı’nda çok büyük bir sevinç dalgası yaşattı.

Maçın kalan dakikalarında Barcelona baskı kurmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı ve Roma zoru başararak adını yarı finale yazdırdı. Barcelona’nın maç boyu etkisiz görüntü çizmesine rağmen 3’üncü golden sonra 2 oyuncu değişikliğine giden Barcelona teknik direktörü Ernesto Valverde ise tepki topladı.

SALAH VE LİVERPOOL DURDURULAMIYOR

Çeyrek finalin diğer eşleşmesinde iki İngiliz takımı karşı karşıya gelmiş ve Liverpool sahasında bu yılın en formda ekiplerinden Manchester City’i 3-0’la geçmişti.

Rövanşa çok hızlı başlayan Manchester City daha 2’nci dakikada Gabriel Jesus’la öne geçmeyi başardı. Golle birlikte Liverpool kalesine atak üstüne atak yapsa da City ilk yarıda başka gol bulamadı.

İkinci yarının başında City’nin teknik direktörü Pep Guardola hakem tarafından yaptığı yoğun itirazlar nedeniyle tribüne gönderildi. City gol bulamayınca daha da gerildiği maçta Liverpool’un 56’de Muhamed Salah’la bulduğu gol karşısında tamamen dağıldı. Yılın flaş ismi Salah bu golle Şampiyonlar Ligi’nde bir sezonda en çok gol atan (8) Afrikalı futbolcu olmayı da başardı.

Oyundan iyice düşen City karşısında ikinci golü ise Firmino 77’nci dakikada kaydetti ve tur kapısını ardına dek açmış oldu.


Böylece Şampiyonlar Ligi’nde ilk çeyrek final eşleşmelerinde favori ekipler turnuvaya veda etmiş oldu.



<< Önceki Haber Cengiz Ünder'in takımı Roma beklenmeyeni yaptı Barcelona'yı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER