Cenevre'deki Suriye müzakereleri hız kazandı


BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, dün Cenevre'de Esed rejimi ve muhaliflerin temsilcileriyle ayrı ayrı bir araya geldi.

Görüşmelerin ardından açıklama yapan Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, bir doküman teslim aldıklarını ve bunun üzerinde Şam'da dikkatlice çalıştıklarının ardından bir sonraki turda cevaplarını vereceklerini söyledi.

Muhalefetin rejime yakın kanadı ise De Mistura'nın hazırladığı dokümanı hem Riyad muhalefeti hem de Esed rejiminin pozisyonlarına yakın bulduklarını açıkladı. Esed rejiminin eski Dışişleri Sözcüsü Cihad Makdissi, Moskova-Kahire görüşmelerinde oluşan muhalefeti temsil ediyor. Moskova-Astan grubunun temsilcisi Randa Kassis ise artık taraflar arasında dolaylı görüşmelerin sona ermesi ve doğrudan görüşmelere geçilmesi gerektiğini savundu.

Bu arada AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de dün De Mistura ile Cenevre'de görüştü. Müzakerelere destek için Cenevre'ye geldiğini söyleyen Mogherini, görüşmelerin başarayı ulaşmasının Avrupa için de çok önemli olduğunu dile getirdi. Taraflarla da bir araya gelen Mogherini, Brüksel'deki terör saldırılarının ardından aklına gelen ilk şeyin Suriye'ye barışı geri getirme sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Cenevre'deki müzakerelerin ikinci turu bugün sona erecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cenevre'deki Suriye müzakereleri hız kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER