Cenevre'deki Suriye görüşmeleri 24 Mart'a kadar sürebilir


İsviçre'nin Cenevre kentinde 7 Mart'ta başlayacak ikinci tur Suriye görüşmelerinin, 24 Mart tarihine kadar sürebileceği belirtiliyor. Suriye'deki muhalif örgütlerden Değişim ve Özgürlük için Halk Cephesi lideri Kadri Cemil, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında "7 Mart'ta başlayacak görüşmelerle ilgili davet aldık. Görüşmelerin 24 Mart'a kadar sürmesi bekleniyor." dedi.

Moskova-Kahire muhalefet heyetinin başkanı olan Kadri Cemil, Suriye muhalefetinin ilk turda olduğu gibi iki farklı heyetle temsil edileceğini söyledi. Başında bulunduğu heyetin "genel olarak tek bir heyet oluşturulmasına karşı olmadığını" belirten Cemil, ancak bunun Riyad'da oluşturulan ikinci muhalefet heyetine bağlı olduğunu belirtti.

Cenevre'deki görüşmelere Suriyeli muhalifler olarak Kadri Cemil'in başkanlığındaki Moskova-Kahire heyetinin yanı sıra Suudi Arabistan destekli Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi heyeti katılıyor.

BAZI BÖLGE ÜLKELERİNE RAĞMEN ATEŞKES DEVAM EDİYOR

Moskova'daki basın toplantısında Suriye'deki ateşkes konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kadri Cemil, Suriye muhalefetinin kalıcı bir ateşkes beklediğini belirtti. Cemil, kalıcı ateşkesin de Suriye'de krizden çıkışın tek yolu olduğunu savundu.

Cemil, "Ateşkesin süreceğini tahmin ediyorum çünkü kimse için başka çıkış yolu yok; ne rejim ne de muhalefet, ne Rusya ne de ABD. Ateşkesin Suriye krizinin çözümünde bir adım olduğu bir noktaya ulaştı. Bu bir oyun değil." diye konuştu.

Kadri Cemil, açıklamasında ayrıca "bölgedeki bazı ülkeler tarafından bozulmasına rağmen" ateşkesin üç gündür uygulanmakta olduğunu kaydetti. Cemil, Rusya ve ABD'nin Suriye'de ateşkes konusunda gösterdikleri başarının Yemen, Irak ve Filistin'de karşı karşıya bulunulan krizlerin çözümünde de bir örnek olabileceğini dile getirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Cenevre'deki Suriye görüşmeleri 24 Mart'a kadar sürebilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER