Cemil Tokpınar, 'Hakperestlik İmtihanı' kitabını okurları için imzaladı


'Hakperestlik İmtihanı, Hocaefendi ve Hizmet'i Niçin Destekledim' kitabını okurları için imzalayan Cemil Tokpınar, "Bu kitapta, Hocaefendi'nin ve oluşturmuş olduğu o güzide cemaatin vesile olduğu ve hala olamaya devam ettiği muhteşem hizmetleri anlatıyorum, Türkiye ve dünya çapında." dedi.

34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda, Kaynak Yayınları'ndan çıkan 'Hakperestlik İmtihanı, Hocaefendi ve Hizmet'i Niçin Destekledim' isimli kitabının imza gününe katılan Cemil Tokpınar, kitabın içeriğine ilişkin açıklamada bulundu. Fuarda da yoğun ilgi gören kitapla ilgili konuşan Tokpınar, "Bir linç kampanyası var, başta Hocaefendi ve onun cemaatine yönelik. Bu haksız, izahı aklen mümkün olmayan bitirme kampanyasına karşı hakperestçe duruşun örneklerini 2 yıldır değişik yerlerde anlatmaya çalıştım. Bir kısmı televizyon programları, bir kısmı gazete dergi yazılarıydı, bir kısmı sosyal medyada paylaştığım bilgilerdi. Bunların tümünü toplayarak, neden ben birçok benim gibi arkadaşa, hocaya muhalefet ederek Hocaefendi ve cemaatinin yanında yer aldım, niçin destekledim, bunun gerekçelerini anlatıyorum kitapta." ifadelerini kullandı.

İftira ve yalanlarla oluşturulan algı kampanyalarına inanacak kadar safdil ve çocuk olmadığını vurgulayan Tokpınar, "Hocaefendi'nin ve oluşturmuş olduğu o güzide cemaatin vesile olduğu ve hala olamaya devam ettiği muhteşem hizmetleri anlatıyorum, Türkiye ve dünya çapında. Benim iddiam şudur; bir meyve güzelse ağacındandır o. bir hizmet güzelse o da onu meydana getiren öncüsünden kaynaklanır." şeklinde konuştu.

"Hizmet Hareketi'ne baktığımızda, vatana, millete, Allah'a, dine, insanlığa faydalı güzel insanlar yetişmiş, güzel işler yapıyorlar." diyen Tokpınar, şöyle devam etti: "Ben bu güzelliği 20 yıldır takip ediyorum. Şahsi hayatımda da güzelliklerini, olumlu etkilerini gördüm. Türkiye ve dünyadaki hizmetleri bizzat yerlerinde inceledim, araştırdım. Hocaefendi'yi de ziyaret edip 5 gün hem sohbetlerine iştirak ettim hem de özel görüşmelerim de oldu hamdolsun. Yanılmadığımı gördüm. Kitapta da doğru olduğuna inandığım bu güzellikleri okurla paylaştım."

Tokpınar, daha sonra fuarda okurlarıyla seminerde bir araya geldi. Kitapla ilgili geniş çaplı açıklamalarda bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Cemil Tokpınar, 'Hakperestlik İmtihanı' kitabını okurları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER