Cemal Süreya’nın şiirleri sokak taşlarında

Cemal Süreya’nın “Hayat kısa kuşlar uçuyor”, “Özgürlüğün geldiği gün o gün ölmek yasak” gibi en sevilen şiirleri şairin yaşadığı evin kaldırım taşlarına yazıldı

Cemal Süreya’nın şiirleri sokak taşlarında

Edebiyatımızın İkinci Yeni Hareketi’nin öncülerinden olan Cemal Süraya’nın sevilen dizeleri Caferağa Mahallesi Cemal Süraya Sokak’taki yaşadığı evin önündeki kaldırım taşlarına yazıldı. Kadıköy Belediyesi, 'Yaşayan Sokaklar Projesi’ kapsamında Kadıköy’de yaşayan sanatçıların yaşadıkları sokakların bilinirliğini artırmak amacıyla yaptığı projede Cemal Süreya’nın “Hayat kısa kuşlar uçuyor”, “Özgürlüğün geldiği gün o gün ölmek yasak”. Öylesine sevdim ki seni”, ” güzelsin sevdiğim ama çok yakından”. “umulmadık bir gün olabilir buğün” gibi sevilen dizeleri kaldırım taşlarına yazdı. Bu proje kapsamında önümüzdeki günlerde Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Özdemir Asaf’ın yaşadığı sokaklarda da kaldırım taşlarına şairlerden sevilen şiirler yazılacak.

CEMAL SÜREYA ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE KADIKÖY'DE ANILACAK
Şair, ölüm yıl dönümünde Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Kadıköy’de bir etkinlik düzenleyecek. 9 Ocak Cumartesi akşamı 20.00’de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılacak gecenin açılışı Dernek Başkanı Seyyit Nezir’in konuşmasıyla başlayacak. Fügen Kıvılcımer, Hüseyin Alemdar, İnci Ponat, Melahat Babalık, Yelda Karataş, Engin Turgut ve Zuhal Tekkant gibi şair ve yazarların Süreya’yı anlattığı konuşmalarıyla renklenecek gecede türküleriyle Ufuk Karakoç yer alacak.
<< Önceki Haber Cemal Süreya’nın şiirleri sokak taşlarında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER