Cem Özdemir: Türkiye için kara bir gün daha


Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Zaman'a kayyım atanmasına "Türkiye basın özgürlüğü ve demokrasisi adına kara bir gün." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cem Özdemir, "Türkiye maalesef bugün demokrasi ve basın özgürlüğü konusunda kara bir gün daha yaşıyor. Türkiye'nin en yüksek tirajlı gazetesi olan Zaman uzun süredir uğradığı baskılar, sindirme politikaları ve açılan davalar yetmiyormuş gibi, bugün mahkemenin gazeteye atadığı kayyım kararı ile yok edilmeye ve tamamen susturulmaya çalışılıyor." dedi.

GAZETECİLİKTEN ÖDÜN VERMEDİLER

"Başka herhangi bir fikre tahammül gösteremeyen iktidarın, hedef tahtası haline gelen ama inat ve ısrarla gazetecilikten ödün vermeyen Zaman Gazetesi'ne yapılanlar, ülkedeki basın emekçilerine reva görülenlerin ne ilki muhtemelen ne de sonu olacak." diyen Özdemir, şöyle devam etti:

"Daha geçen hafta sevgili dostlar Can ve Erdem'in tahliyeleri hepimizin yüzünü güldürmüş ve kaygılarımızı bir nebze de olsa azaltmışken, sonrasında gelen İMC TV'nin Türksat uydusundan çıkarılmasına yönelik girişim, bugün ise kayyım atama kararı gibi başka ayıplarla başka hukuksuzluklarla karşı karşıyayız. Şimdi Zaman'a ve Zaman emekçilerine her zaman olduğundan daha da fazla sahip çıkmanın, kendileri ile her platformda her türlü dayanışmayı göstermenin zamanı."

"AB LİDERLERİ ARTIK DAHA FAZLA GÖRMEKTEN VAZGEÇMELİ"

"Vakit, demokrasiden ve demokratik değerlerden yana saf belli etmenin, tavır göstermenin vakti." ifadelerini kullanan Özdemir, şunları söyledi: "Bu bağlamda, ümit ediyorum ki, AB-Türkiye Zirvesi'nin gerçekleşmesine günler kala ve herkesin gözü önünde yapılan ve niyeti de apaçık ortada olan bu girişimleri gerek AB liderleri gerekse de Sayın Merkel, artık daha fazla görmezden gelmekten vazgeçerler. Ümit ediyorum ki basın özgürlüğünün arkasında durmanın ve ne pahasına olursa olsun bu özgürlüğü savunmanın nerede ve nasıl olursa olsun demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olduğunu hatırlar ve bu bilinçle ortaklarını artık çok ileriye gittiği hususunda 'ama'sız ve şartsız çekinmeden uyarma cesaretini gösterebilirler. Daha güvenilir ve daha güçlü bir Türkiye, ancak demokrasi ve hukuk devleti değerlerine geri dönmüş bir Türkiye olacak." CİHAN
<< Önceki Haber Cem Özdemir: Türkiye için kara bir gün daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER