Çelik'ten kazandığı mazbatasını isteyen muhalefete 'fetişizme gerek yok' cevabı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 31 Mart yerel seçimleri sonrası yaşanan geçersiz oy ve mazbata tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

SHABER3.COM

Yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelmeden önce konuşan Çelik, gelinen noktayı eleştirerek, "Memleketi mazbata fetişizmiyle strese sokmaya gerek yok" dedi.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

-"Türkiye, seçimi güçlü bir şekilde yapabilen bir ülke. Yüksek Seçim Kurulunun bu konudaki kapasitesine hepimiz güveniyoruz. Yüksek Seçim Kurulunun itibarını korumayı da bütün siyasi partiler kendilerine görev edinmelidirler."

"Gayet olağan bir durumdur, Türkiye'de her seçimden sonra siyasi partiler itiraz ederler ve bu itirazlar neticesinde bir tablo ortaya çıkar. Sonucu Yüksek Seçim Kurulu belirler."

-"Seçim sürecinin bir parçası olan itiraz süreci devam etmektedir. Batı'nın pek çok demokrasisinde gayet olağan karşılanan bu süreci maalesef bazı grupların, bazı odakların sanki olağanüstü bir durum varmış gibi algılatmaya çalıştığını görüyoruz. Bu yanlış bir tutumdur. "

-"Mazbata sürecini 'Sonuçlar ortaya çıksın, ondan sonra da yetki alalım' diye düşünmek lazım. Memleketi mazbata fetişizmiyle strese sokmaya gerek yok. Önemli olan vatandaşın iradesidir."
<< Önceki Haber Çelik'ten kazandığı mazbatasını isteyen muhalefete... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER