Çelik: Sonuca saygı duyacağız

AKP Sözcüsü Çelik, 'Ankara ve İstanbul'da yürütülen bu çalışma gayet normaldir. Sükunetle, saygıyla sonuç beklenmektedir. Sürece de sonuca da saygı duyacağız' dedi.

SHABER3.COM

Ankara ve İstanbul'da yerel seçim sonuçlarına itiraz etmeye hazırlanan AKP'de, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısı düzenledi. 

Partisinin genel merkezinde kameraların karşına geçen Çelik, "Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir" dedi. Sandık sonuçlarına itirazların olağan olduğunu belirten Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Demokrasiye, sandığa ulaşmak için büyük bedellere baktığımızda, sandık yoluyla sorunlarını, krizlerini aşan, sandığın yol göstericiliği ile yolunu bulan siyasal yol haritamızla gurur duyuyoruz.

Ortaya çıkan tabloda şunu görmek lazım. Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir. AK Parti bu demokrasi mücadelesi ile vücut bulmuştur. Vatandaşımız ne diyorsa başımızın üstünde yeri vardır. Her siyasi parti seçim sonuçlarının yakın olduğunu gördüğü yerlerde itiraz mekanizmasını çalıştırır.

'UYUMSUZLUK DİKKAT ÇEKİYOR'

Seçimlerde maddi hatalar, kaydırmalar yapılabiliyor, geçersiz oyların değerlendirilmesi yapılabiliyor.

Ankara ve İstanbul açısından baktığımızda sandık sonuç tutanakları ile sayım döküm çizelgelerindeki uyumsuzluk dikkat çekiyor.

Bu uyumsuzluğu gidermek için bu itirazlar doğaldır. Uyumsuzluk varsa bu meşru müesseseye başvurmak yıllardır kullanılan olağan bir yöntemdir. Şimdi de bu yönteme başvurulmaktadır. Bu yöntem vatandaşımızın attığı her oyun yerini bulması açısından önemlidir.

Bu yöntem, sandığa atılmış her bir oyun yerini bulması açısından son derece önemlidir. Çünkü sandık, demokratik siyasetin siyasal bir namusudur. Bu namusu korumak hepimizin görevidir.

Siyasi partiler kampanyalarını yaptılar, yoğun bir dönem geçirildi. Siyasi partiler kendileri açısından görevlerini yaptılar. Nihai karar mercii milletimizdir. Milletimizle yüksek fedakârlıkla yüzde 85 oyla talimatlarını vermek üzere oyunu kullanmıştır. Çeşitli yerlerde seçim süreçlerinin siyasetçiler için korku unsuru olduğunu görüyoruz, bizim için sevinç unsurudur. Bu büyük bir fırsat ve değerdir.

Hepimiz mahallelerde, ilçelerde, sokaklarda gezerek milletimizin talimatlarına ulaşmaya çalıştık. Netice itibarıyla sandığa gidildi, vatandaşımız talimatını verdi. Şimdi o talimatın net bir şekilde görülmesiyle ilgili süreç yaşanıyor. Bu sonuçları doğru okumak hepimizin vazifesidir. Nihai karar mercii milletimizdir. Ne karar vermişse o olacaktır. Milletin talimatının alınacağı bir süreçtir.

<< Önceki Haber Çelik: Sonuca saygı duyacağız Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER