Çavuşoğlu ve Albayrak, ABD'ye gidiyor

ABD ile Türkiye, S-400 krizine seçim molası verilmişti. Seçimin akabinde karşılıklı görüşmeler yeniden hızlandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 4 Nisan'da ABD'nin başkenti Washington'a gidiyor. Çavuşoğlu, ABD'li muhataplarına, Erdoğan'ın, "Sizden Patriot alalım, S-400'de de geri adım atmayalım." mesajını iletecek. 9 Nisan'da da Hazine Bakanı Berat Albayrak Washington'da S-400 ve IMF temaslarında bulunacak.

SHABER3.COM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 4 Nisan Perşembe günü ABD’ye gidiyor. 

Çavuşoğlu ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "S-400 hava savunma sisteminde geri adım atamayız. Bunun yerine sizden de Patriot alalım." mesajını muhataplarına iletecek.

ABD'NİN VERDİĞİ SÜRE DOLDU

ABD'nin Türkiye'ye Patriot hava savunma sistemi için yaptığı teklifin süresi 31 Mart'ta doldu. Erdoğan, "Bizim için S-400 meselesi bitmiştir. Tükürdüğümüzü yalamayız." diyerek ABD’nin teklifinin kabul edilmesi için S-400'ün masada kalması gerektiğini ima etmişti.  

ANKARA SON BİR MÜZAKERE İSTEDİ

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde İstanbul, Ankara, Antalya, Bolu ve Kütahya gibi büyükşehirleri kaybeden Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son bir kez ABD ile müzakere etmek istediği kaydediliyor. 

Bunun için Ankara’dan Washington’a iki kritik ziyaret planlandı. Ankara S-400 alımından vazgeçilemeyeceğini vurgularken, Patriot hava savunma sistemleri için de uygun kredi ve erken teslim gibi belirli şartların sağlanmasını istiyor.

ÇAVUŞOĞLU RUS MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 4 Nisan’da, Washington’da NATO’nun 70'inci yılı kapsamında düzenlenecek toplantısına katılacak. 

Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo ile Patriot ve S-400 konusunu ele alması bekleniyor. F-35 konusu da Çavuşoğlu’nun dosyasındaki diğer başlıklardan biri. 

Ancak bugün uluslararası haber ajansı Reuters, F-35'in bazı parçalarının teslimatının resmen askıya aldığını duyurdu.

Seçimden önce Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Antalya'da bir araya gelen Çavuşoğlu, "S-400'de geri adım atmayacağız." ifadelerini kullanmıştı. 

9 NİSAN’DA BAKAN ALBAYRAK IMF'YE GİDECEK

Çavuşoğlu’nun ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da 9 Nisan’da Washington’a gidiyor. Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yıllık olağan toplantısına katılacak olan Albayrak’ın gündemi ağırlıklı olarak ekonomi. 

Albayrak’ın ABD'li muhataplarıyla Patriot ve S-400’leri de görüşmesi bekleniyor.
<< Önceki Haber Çavuşoğlu ve Albayrak, ABD'ye gidiyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER