Çavuşoğlu: Gazeteci cinayetini uluslararası mahkemeye taşımayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Uluslararası mahkemeye taşıma gibi bir durumumuz yok.'' dedi

SHABER3.COM

Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile görüşmesinin ardından bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak, "Süreçle ilgili detaylı bilgi almak isteyenlere hukuk çerçevesinde paylaşılabilecek delilleri paylaştık. Süreç maalesef uzadı. Cevaplanması gereken sorular var. 15+3 kişi neden tutuklandı?" dedi.

Sözlerine "Bunlara talimatı kim verdi? Hala Kaşıkçı'nın cesedi bulunmadı. Neden söylemiyorsunuz?" diye devam eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

— Burada bir suç var, bir de insani bir boyutu var. Ailesi son görevini yapmak istiyor. Adli Tıp dahil araştırma ve çalışmalar sürüyor. Viyana Sözleşmesi açıktır. Bu soruşturma Türk Hukuku'na göre yürütülmelidir. Tutuklanan şahıs veya kim ortaya çıkarsa Türkiye'de, Türk Hukuku'na göre yargılanması gerekir. Talebimiz bu yöndedir. İşbirliği yapmak isteyen herkesle işbirliği de yapıyoruz. Uluslararası mahkemeye taşıma gibi bir durumumuz yok. İnsiyatif alır başlatırlarsa destek olur, elimizdeki bilgileri veririz.

<< Önceki Haber Çavuşoğlu: Gazeteci cinayetini uluslararası mahkemeye... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER