Çavuşoğlu 4 Mart'ta Atina'yı ziyaret edecek


Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ve İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Ankara'da meydana gelen terör saldırılarını kınadı. Yunan Dışişleri Bakanı Kotzias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu 4 Mart'ta Atina'ya beklediklerini söyledi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Kotzias ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen iki bakan, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Kotzias, "Bizi İtalya ile tarih, dostluk denizi, Avrupa ve Suriye ile Libya konusundaki endişemiz birleştiriyor." dedi. "Enerji alanında İtalya ile ortak mücadele ve çıkarlarımız var" diyen Bakan Kotzias, "Akdeniz'deki iki tarihi medeniyet olarak bölgesel tehditlere karşı sesimizi yükseltiyoruz." ifadelerini kullandı.

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni de Schengen vize müktesebatını korumak ve Dublin II'yi güncelleyerek ileriye taşımaları gerektiğini söyledi.

Hem Yunan hem de İtalyan Dışişleri Bakanları, "Türkiye'yi vuran terör saldırısını bir kez daha kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU ATİNA YOLCUSU

Yunan Dışişleri Bakanı Kotzias, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu 4 Mart'ta iki ülke bakanları arasındaki "4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi" toplantısına hazırlık amacıyla Atina'ya beklediklerini açıkladı. Son Yüksek İşbirliği Konsey Toplantısı Atina'da yapılmıştı.

Ahmet Davutoğlu, iki ay önce yaptığı açıklamada, Şubat ayının ilk yarısında Türkiye-Yunanistan arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'ni İzmir'de yapmaya karar verdiklerini, bu konuda Çipras ile mutabık kaldıklarını ifade etmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Çavuşoğlu 4 Mart'ta Atina'yı ziyaret edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER