Çatapat üretimi durdu çocuklar bu riskten kurtuldu


Aydın ve Batman'da iki çocuğun ölümüne, çok sayıda çocuğun da zehirlenmesi ve karaciğer iflasına sebep olan çatapat kabusu bu bayram yaşanmadı. İki yıldır üretilmeyen çatapat stoklarda da tükenince çocuklar büyük bir tehlikeden kurtuldu.

Özellikle bayramlarda çocukların tehlikeli bir eğlence aracı olan çatapat artık ölümlere sebep olmuyor. Havai Fişek Üreticileri, Satıcıları ve Atıcıları Derneği, kahverengi olduğu için çocuklar tarafından çikolata sanılıp yenilen, ölümlere ve organ kayıplarına sebep olan çatapatın üretimini 2012 yılında durdurma kararı almıştı. 2013 ve 2014 yılında ise hiç çatapat üretimi yapılmadı. İki yıldır üretim yapılmadığı için bayii ve bakkallarda da stoklar bitince çatapat kabusu sona erdi. Çocuklar bu bayram büyük bir tehlikeden kurtuldu.

2 ÇOCUK ÖLMÜŞTÜ

4 yıl önce Aydın'da 4 yaşındaki Narin Ertaş ile Batman'da 5,5 yaşındaki Muhammet Furkan Bülbül, çikolata sanıp yuttukları çatapat yüzünden hayatlarını kaybetmişti. 2 yıl önce de Kayseri ve Gaziantep'te iki çocuğa aynı sebepten karaciğer organ nakli yapılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Çatapat üretimi durdu çocuklar bu riskten kurtuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER