Çarşaflı soyguncunun kimliği ortaya çıktı

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde çalışanları ve müşterileri rehin alarak bankayı soymaya kalkışan kişinin kimliği belirlendi.

Çarşaflı soyguncunun kimliği ortaya çıktı

Gölcük Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesine dün saat 16.45 sıralarında giren soyguncu, silahını çekip tehditle tabancasını aldığı güvenlik görevlisi ile banka banka çalışanlarını ve müşterileri rehin aldı. Bankanın üst katına çıkarak pencereden atlayan 4 kişi yaralanırken, hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 2 stajyer ise bankanın üst katındaki evrak odasına kendilerini kilitledi. Silahlı soyguncu yanında bulunan iki kişiyi rehin alırken, Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, onunla telefonla görüşerek ikna etmeye çalıştı. Soyguncu 800 bin lira para ve bankanın önüne bir otomobil getirilmesini istedi. Bankanın önüne bir otomobil getirilirken, görüşmeler devam etti. Operasyon için İstanbul'dan helikopterle getirilen özel müdahale timi ise bankanın etrafında konuşlandı. Görüşmelerden sonuç alınamayınca özel müdahale timinde bulunan keskin nişancılar uygun görüşü yakalamak için bekledi. Saat 23.05 sıralarında keskin nişancının ilk ateşi ile soyguncu göğsünden vurulurken, karşılık vermek istemesi üzerine ikinci kez ateş edildi. Arapça ve Türkçe konuştuğu için Suriyeli olduğu sanılan soyguncu ağır yaralanırken, bankada bulunan 4 kişi yara almadan kurtarıldı. Yaralanan ve üzerinde bomba olduğu görüntüsü veren soyguncu, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

TERSANE İŞÇİSİ ÇIKTI 

Polis, önce Suriyeli olduğu sanılan soyguncunun tersane işçisi 43 yaşındaki İsmail İpek olduğunu ve Gölcük'te oturduğunu saptadı. Gece geç saatlerde ilçenin Şirinköy Mahallesi'ndeki evinde arama yapıldı. İsmail İpek'in 3 yıl önce boşandığı eşinin, 2 çocuğunu da alıp memleketi Konya'ya yerleştiği ortaya çıktı. Ailevi sorunları nedeniyle bunalımda olduğu ileri sürülen İsmail İpek'in ameliyattan çıktığı ve yoğun bakımda olduğu belirtildi. İsmail İpek'in henüz ifadesi alınamazken, polis soruşturmayı sürdürüyor. 

TANIYANLAR ANLATIYOR

 İsmail İpek'in komşusu Ziyaettin Bozkurt ise, "Bizim ile birlikte tersanede çalışıyordu. Her sabah servisle beraber işe gidiyorduk. Bize hiç borcu veya sıkıntısı olduğunu söylemedi. Olay gerçekleştirdiğini öğrenince çok şaşırdık" dedi. Şirinköy Mahallesi'nde kahvesi bulunan Adnan Çarıkçı, "Her gün kahvemize gelir çay içerdi. Olayı duyduğumuzda şoke olduk. Sakin bir yapıya sahip insandı. Ailevi sıkıntıları olup olmadığını bilmiyoruz. Bize yansıtmazdı" diye konuştu. 


<< Önceki Haber Çarşaflı soyguncunun kimliği ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER