Canlar iftar sofrasında bir araya geldi


Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Müceldili konağında protokol, STK temsilcilerine ve dedelere iftar yemeği verildi. İftar programına CHP Milletvekili adayları Tuncer Aktaş ve Orhan Bozkurt da katıldı.

Lalapaşa Camii İmam Hatibi Musa Dağ'ın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Dede Mahmut Baba'nın duasıyla iftar açıldı. Dernek Başkanı Ali Kemal Demir, Kerbela olayının doğru okunup, ders alınması gerektiğini söyledi. Demir, İslam ülkelerinde yaşanan kaosların sona ermesi için Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde bulunmasının gerektiğini dile getirerek,"İslam coğrafyası Kerbela'dan ders ve ibret almalı. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz." dedi.

Vali Ahmet Altıparmak da Muharrem'in maneviyatın zirve yaptığı ay olduğunu dile getirdi. Kültür emperyalizminin ülke üzerinde kara bulut gibi hakim olduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen şehir merkezinde em evi yaptırmak için çalışma başlattıklarını dile getirerek, "Cem evi için yer belirledik. Çevre ve bina projelerini hazırladık. Kurula sunup şehrimize cem evi kazandıracağız. Köylerden de talep olması halinde buralara da cem evi yapacağız." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Canlar iftar sofrasında bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER