Çankırı'dan Paris'e biber ihracatı yapılıyor

Çankırı'dan Paris'e biber ihracatı yapılıyor

Vali Vahdettin Özcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve takibi yapılan, İl Özel İdaresi'nin yüzde 50 hibe desteği sağladığı seralarda incelemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, Korgun Kaymakamı Erkan Savar, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Birliği Müdürü Veli Altunkaş, Çankırı Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ali Bedir ve İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu üyelerinin eşlik ettiği incelemede Vali Özcan'a seralar hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, şunları kaydetti: "Müdürlüğümüz tarafından sebze üretimi desteklenmektedir. Sebze üretimini önceki yıllarda 108 m2'lik yüksek tünellerde yapan çiftçilerimiz, 2013-2014-2015 yıllarında İl Özel İdaresi destekli 504 m2'lik seralarla tanışmıştır. Yüzde 50 İl Özel İdaresi kaynaklı olmak üzere, 2013 yılında İl Merkezi'ne 4 adet 504 m2'lik sera kurulmuştur. 2014 yılında 9 tanesi Merkeze 1 tanesi Yapraklı ilçemize olmak üzere toplam 10 adet 504 m2'lik sera kurulmuştur. 2015 yılında da 12 adet 504 m2'lik sera kurulmuştur. Kurulan seraların 10 tanesi Merkez, 1 tanesi Yapraklı ve 1 tanesi de Eldivan ilçesinde yer almaktadır."

Kendilerine sağlanan destek nedeniyle Özcan'a ve emeği geçenlere teşekkür eden çiftçiler, "Ürettiğimiz doğal biberler Fransa'ya Paris'e kadar alıcı bulmaktadır. Avrupa'daki hemşerilerimiz öncelikle Çankırı biberini tercih ediyorlar. Kolilerle Paris'e kadar götürüyorlar." ifadelerine yer verdi.

Vali Vahdettin Özcan yaptığı açıklamada, seracılık ve sebzeciliğe yapılan desteklemenin 2016 yılında da devam edeceğini, çiftçilerin bu durumdan memnun kaldıklarını dile getirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Çankırı'dan Paris'e biber ihracatı yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER