Çanakkale'de 5.3 büyüklüğünde deprem.

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde bugün 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem nedeniyle Tuzla, Bademli ve Yukarıköy'deki bazı evlerde hasar oluştu. Valilik, vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyardı. Ayvacık'ta 6 Şubat'tan itibaren 749 deprem kaydedildi. Peki Ayvacık neden sallanıyor?

SHABER3.COM

Çanakkale Ayvacık'ta depremler devam ediyor. Sarsıntıların sürdüğü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, 4 ve 5,3 büyüklüğünde 2 deprem daha meydana geldi. Deprem Çanakkale'nin dışında Bursa, İzmir, Tekirdağ, Muğla, İstanbul gibi illerden de hissedildi. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığına göre, saat 16.48’te merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi olan 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 20.81 kilometre derinlikte oluştuğu kaydedilen sarsıntı paniğe neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü’nün merkez üssünü Ayvacık İlçesi olarak saptadığı deprem saat 16.48’de yerin 8.2 kilometre derinliğinde meydana geldi. Pazartesi sabahı Ayvacık köylerinde yıkıma neden olan 5.3 büyüklüğündeki ilk depremden sonra bugün yaşanan deprem Bursa ve Tekirdağ’dan İzmir ve Muğla’ya kadar geniş bir alanda hissedildi.
<< Önceki Haber Çanakkale'de 5.3 büyüklüğünde deprem. Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER