Can Dündar: Hapis cezam var, dönmeye hazır değilim

MİT TIR’ları davasında Silivri Cezaevi’nden tahliye edildikten sonra tatile çıkan ve Almanya’ya giden Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, “OHAL kaldırılıncaya kadar Türkiye'den uzak kalmak istiyorum” dedi.

Can Dündar: Hapis cezam var, dönmeye hazır değilim

Odatv'den Süheyla Kaplan'ın aktardığı habere göre Berlin merkezli Berliner Zeitung'a demeç veren Can Dündar, “Benim için oldukça yeni bir durum. Darbe girişimi her şeyi değiştirdi. Cezaevlerinde tekrar işkenceler var ve Erdoğan idam cezasını tekrar geri getirmek istiyor. Bundan dolayı en azından OHAL kaldırılıncaya kadar Türkiye'den uzak kalmak istiyorum. Politik iltica talebim yok. Türkiye'ye tekrar dönmek istiyorum” diye konuştu.

“Türkiye'ye döndüğünüzde nasıl bir durum sizi bekliyor” sorusuna Dündar “Hapis cezası bekliyor, buna hazır değilim. 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldım ancak temyize gittik" cevabını verdi.

Dündar'ın açıklamaları şöyle:

“Merkel mülteci kriziyle ilgili beş ay içerisinde beş kez Erdoğan ile bir araya geldi. Merkel demokrasi ve insan hakları konusunda tavır almaktan çekiniyor. Cezaevindeyken eski Başbakan Davutoğlu ile Merkel bir araya gelmişti. Davutoğlu cezaevinde tutuklu bir gazeteci yok, demişti. Merkel bu cevaba sessiz kaldı, tek derdi mülteci sorunuydu.


<< Önceki Haber Can Dündar: Hapis cezam var, dönmeye hazır değilim Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER