Cameron: AB'den ayrılmak İngiltere'yi karanlığa sürükler


İngiltere Başbakanı David Cameron, 23 Haziran'da İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği için yapılacak referandumda "Ada'nın AB'de kalmasını" destekleyeceği kampanya detaylarını parlamentoya açıkladı.

İngiliz lider yürüttüğü kampanyaya yönelik, "Daha büyük bir Britanya için" ifadelerini kullandı. Cameron, ülkesinin AB'den çıkma olasılığına ilişkin ise "AB'den ayrılmak, İngiltere'yi karanlığa sürükler" dedi.

İktidar Muhafazakar Parti'nin lideri olarak Cameron kabine çoğunluğunun birlikte kalmasından yana olduğunu belirtse de parti içinde bazı bakanlar dahil 100'den fazla milletvekili, Ada'nın birlikten ayrılması için yürütülecek kampanyayı destekleyeceğini açıkladı. Parti içinde İngiltere'nin AB'den ayrılması için kampanya yürütecekler arasında başta gelen isimlerden biri de Türk kökenli Londra Belediye Başkanı Boris Johnson.

BORIS JOHNSON: CESUR OLMA ZAMANIDIR

Cameron'a yakın kişiler arasında adı geçen Johnson, desteklediği "İngiltere AB'den ayrılsın" kampanyasına yönelik Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada "Şu anda ihtiyacımız olan değişikliğin tek yolu oy kullanmak. Çünkü tarihte açıkça gösteriyor ki ancak çoğunluk 'hayır' dediğinde AB dinliyor. Bir başkasının kararlarına başvurmak ve Brüksel'in eteklerine sarılmamak için şu an cesur olma zamanıdır. Bu şimdiye kadar kendi kurallarımızı önemsediğimizi göstermek için tek fırsattır." şeklinde konuştu.

İŞÇİ PARTİSİ LİDERİ: BRÜKSEL'DEKİ ANLAŞMA "DRAMATİK UVERTÜR"

Ana muhalefet İşçi Partisi Jeremy Corbyn ise geçtiğimiz hafta Brüksel'de düzenlenen AB Zirvesi'nde İngiltere'nin birlikte kalması için sunduğu 4 reform şartını "dramatik uvertür" ifadeleriyle eleştirdi. İngiliz milletvekili, Başbakan Cameron'ın Brüksel ziyaretinde İngiltere için bir çok fırsatı kaçırdığına yönelik eleştirse de ülkenin birlikte kalmasından yana olduğunu ifade etti.

İngiltere, AB üyeliğinde kaderini belirleyecek halk oylamasını 23 Haziran Perşembe günü yapacak. İngiliz Başbakan Cameron, geçtiğimiz hafta Brüksel'de iki gün devam eden AB Zirvesi'nde İngiltere'nin AB'de kalması için koştuğu 4 reform şartını sunmuş, söz konusu şartlar, uzun süren görüşmelerin ardından ise oybirliğiyle kabul edilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Cameron: AB'den ayrılmak İngiltere'yi karanlığa sürükler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER