Çakırözer: Cadı avı, ihbar ve ihraçlar katliamı getirdi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi‘nde Volkan Bayar isimli araştırma görevlisinin silahlı saldırısıyla ilgili gazeteci kökenli CHP Milletvekili Utku Çakırözer, katliamın cadı avındaki pervasızlığın getirdiği bir sonucu olduğunu söyledi

SHABER3.COM

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer saldırıya ilişkin “Birkaç konu üzerinde durmak lazım, bu OHAL durumu KHK’lar ve bir türlü bitmeyen ihraçlar ve bunun devamında insanların birbirini hem üniversitelerde hem diğer kamu kurumlarında ihbar etmesi. Bu ihbarların önemli bölümü asılsız da olabilir, o F...’cü, bu şucu şeklinde cadı avına dönen psikoloji, bir travma var Türkiye’de. Bugün yaşanan olay bunun en canlı örneği” dedi.

Çakırözer, “Bugün bu hocaları öldüren kişi hakkında anladığımız kadarıyla birçok kişi tarafından ihbar edilmiş. Daha sonra bunların bazılarına soruşturma açılmış, bazıları atılmış. Sonra onun ihbarda bulunduğu kişiler onun hakkında soruşturma açılması istemiş ve üniversite tarafından tedbir alınmasını istemiş ama hiçbir şey yapılmamış ve gelinen noktada böyle bir cadı avının sonunda 4 kişi canını kaybediyor” ifadesini kullandı.

“ÖNEMLİ OLAN, CADI AVININ GİTTİĞİ YER”

Çakırözer, “Karşılıklı soruşturmalar ve davalar var. En nihayetinde eline silahı alıp çıkıyor. İşte bireysel silahlanma bölümü orada meselenin içine giriyor. O da üzerinde durulması gereken başka bir konu. Rahat bir şekilde 4 akademisyeni öldürebiliyor. Tabi detayını bilemiyoruz şu an ama daha evvel akademisyenler hakkında şikayette bulunmuşlar üniversiteye. Galiba gereği yapılmadı ya da süreç devam ediyor. Ama önemli olan, üzerinde durulması gereken bu cadı avının gittiği yer” diye konuştu.
<< Önceki Haber Çakırözer: Cadı avı, ihbar ve ihraçlar katliamı getirdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER