Çağlar: Turizmci yaz planlarını için önünü daha net görebilecek


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 2016 Turizm Eylem Planı'nı olumlu karşıladı. Çağlar, proaktif bir anlayış ile tedbirlerin alınmasının turizmcinin yararına olacağını vurguladı. "Turizmci yaz planları için önünü daha net görebilecek." dedi.

Planın turizmin önemle ele alındığını ortaya koyduğunu anlatan Çağlar, şöyle devam etti:

"İstanbul dünyada en çok konuk ağırlayan şehirlerden. Alınan tedbirler ile turizmci yatırımını daha rahat yapabilecek. Bilhassa turizm firmalarının elde ettiği kredilerin vadelerinin ertelenmesi sektöre rahat bir nefes aldıracak. 255 milyon lira hibe ve 288 milyon lira tutarlı ödeme kolaylığı sektöre önemli bir artı değer katacak."

Deniz turizminin ihracat teşviği kapsamına alınmasının da önemli bir haber olduğunu belirten Çağlar, "Uçuş başına yakıt yardımının genişletilmesi ve turist getiren acentelere kredi verilmesi gibi tedbirler bir araya gelince açıklanan paketten turizm sektörünün fayda göreceği kanaatindeyim." yorumunu yaptı.

Türkiye'yi turizmde riskli ülke olarak sunmaya kalkanların amaçlarına erişemeyeceğini dile getiren İbrahim Çağlar, şunları kaydetti:

"Hepimiz çok iyi biliyoruz; terör bir ülkenin değil, dünyanın sorunu. Berlin, Roma, Londra ne kadar güvenli ise İstanbul sokaklarında dolaşmak da o kadar güvenlidir. Gerek kültür gerek deniz-güneş gerekse de kongre turizmiyle örneği olmayan bir ülkemiz var. Turizmde senaryo yazanlar karşılarında bu ülkenin konuksever insanını ve girişimcisini bulacaklar."

CİHAN
<< Önceki Haber Çağlar: Turizmci yaz planlarını için önünü daha... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER