Büyükelçi uğurladı, bakan karşıladı...

ABD'de tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın bulunduğu uçak, İstanbul'a indi. Atilla'yı havalimanında Bakan Berat Albayrak karşıladı.

Hakan Atilla'yı karşılayan Albayrak: Ülkemiz ne güçlü evlatlar yetiştirmiş

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York JFK Havalimanı'ndan kalkan ve Atilla'nın da içinde bulunduğu Türk Hava Yolları'nın TK 2 sefer sayılı uçağı yerel saatle 11:30'da İstanbul Havalimanı'na indi. 

Atilla'yı karşılayanlar arasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ile Halkbank genel müdür danışmanı Levent Nihat Güleç de vardı.


Atilla, 19 Temmuz'da tahliye edilmiş ve sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison'a sevk edilmişti.


İRAN'A YÖNELİK MÜEYYİDELERİ İHLALDEN 32 AY HAPİS YATTI

Atilla, 27 Mart 2017'de New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. 

Jüri Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulmuş, 'kara para aklama' iddiasıyla ilgili ise Atilla'nın masum olduğuna karar vermişti.

Hakan Atilla'ya, İran yaptırımları davasında suçlu olduğu iddiasıyla 32 ay hapis cezası verilmişti.

BÜYÜKELÇİ UĞURLADI

ABD’nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016’da ABD’de tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf ise yargılanmasına kısa bir süre kala 26 Ekim 2017’de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla işbirliğine gitmişti.

Hakan Atilla'yı ABD'den Türkiye'ye Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç yolcu etmişti
<< Önceki Haber Büyükelçi uğurladı, bakan karşıladı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER