Büyükçekmece'deki itirazla ne yapılmak, nereye varılmak istenmektedir?

AKP İstanbul'da seçimi kaybedince her yolu denediler ve sonunda "hayali seçmeler" tartışması başlattılar .

SHABER3.COM

 Oysa bundan 4  ay önce Ocak ayında seçim takvimi başladığında aynı tartışmayı muhalefet yapıyordu. Şimdi Büyükçekmece'de AKP'nin başlattığı 'sahte seçmen avını' o zamanlar muhalefet yapıyordu.. 

GAZETE ARŞİVLERİNDEN    
Şimdi Büyükçekmece iddialarını körükleyen AKP'nin borazanlığını yapan Havuz Medyası bu iddiaların hepsine gözlerini kapatmıştı. Bir kaç internet sitesinde ve sosyal medyada yer alan haberlerde muhalefetin dile getirdiği iddiaları hatırlatmakta fayda var. 

ÜSKÜDAR'DA DA POLİS OPERASYON YAPACAK MI? 
Mesela Üsküdar'da CHP Gençlik Kolları ,  sosyal medya hesabından Üsküdar AKP Meclis Üyesi üç kişinin evinden 122 seçmen çıktığını belgelemiş ... Eğer polis Büyükçekmece'de operasyon yapıyorsa Üsküdar'daki AKP'li meclis üyesinin de evini ziyaret etmesi gerekir . 


RESİMDE RESMİ SEÇMEN KAYDI GÖZÜKÜYOR BİR DAİREDE 40, BİR BAŞKA DAİREDE 64 KİŞİ GÖZÜKÜYOR  

Yine CHP tarafından Beyoğlu’nda dört katlı bir binanın olmayan beşinci katındaki seçmenler muhtarlık listesinde bulunmuş Yine Üsküdar’da boş bir binada seçmenler tespit edilmiş.  Adalar’da Kasım 2018’te 11 bin 862 olan seçmen sayısı, Ocak'ta askıya çıkan seçmen listesinde 899 kişilik artış göstermiş . 

Sadece CHP'de bu iddiaları dile getirmemiş . HDP Bingöl’de bir kapıcı dairesinde 224, Diyarbakır Hani’de bir evde 208, Hakkari’de bir adreste bin 108 seçmen tespit etmiş . 

Meclis gündemine taşınan iddialar bununla da sınırlı değil. Siirt’te 528 seçmen, Şırnak Beytüşşebap’ta 526 seçmen aynı adreste, Iğdır polis evinde 374 kişi kaldığı belgelenmiş. 

PEKİ BÜYÜKÇEKMECE'DE OLANLAR YENİ Mİ ÖĞRENİLDİ? 

Aslında Büyükçekmece'deki iddialar oldukça karışık. Seçmen listeleri askıda iken dile getirilen 'Sahte kayıt' iddialarının hepsine kulak tıkayan yetkililer sadece bir yerde bu iddiaları ciddi bulmuş ve bunun üzerine gitmişler . 

Peki neresi mi? Tabi ki Büyükçekmece

Çünkü orada şikayetçi AKP ilçe teşkilatı olunca soruşturma başlatılmış . Soruşturma neticesinde Büyükçekmece'deki iddiaların kaynağında yer alan nüfus müdürülüğü'nde görevli Mehmet Özgür Samanlı, boş konutlara nüfus kaydı yaptığı iddiasıyla 19 Ocak 2019'da gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Bu gelişmenin ardından  Seçmen listelerine CHP ve AKP de itiraz etmiş ve bu itirazların sonucunda kesinleşen seçmen listesiyle seçime gidildi . 



AA 'NIN HABERİ 19.01.2019 TARİHLİ 

NE DEMİŞ YSK BAŞKANI ? 
Bütün bu şikayetleri ve iddiaları değerlendiren YSK Başkanı Büyükçekmece iddiasını da içine alan 23.01.2019 tarihinde bir açıklama yapmış AA'ya görüntülü verdiği demeç Muhalefetin iddialarını görmeyen havuz medyasında manşet olmuş. Demiş ki  YSK Başkanı Sadi Güven:  ' Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, sisteme iki kere kayıt olması söz konusu değil. Mükerrer seçmen olmadığı gibi sahte seçmen de yok, hayali seçmen de yok'

Sonuç olarak YSK'nin önünde iki seçenek var. Önceki kararlarının ve içtihatlarının arkasında duracak yada AKP'nin baskısına boyun eğip seçmeni daha da oyalıyacak.. 

<< Önceki Haber Büyükçekmece'deki itirazla ne yapılmak, nereye varılmak... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER