Bütün gazetecilerin pasaportu iptal edildi

Gazeteci Hayko Bağdat’ın pasaportuna el konulması üzerine emniyet yetkilileriyle görüşen CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, “Emniyet Pasaport Müdürü’yle görüştüğümde 15 Temmuz’dan sonra neredeyse tüm gazetecilerin pasaportlarının tedbir olarak iptal edildiğini söyledi” dedi.

Bütün gazetecilerin pasaportu iptal edildi

Önceki akşam Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen Diken yazarı gazeteci Hayko Bağdat’ın pasaportuna havalimanı polislerince el konmuştu.

Bağdat, diken.com.tr'ye yaptığı açıklamada, CHP’li Selina Doğan ve HDP’li Garo Paylan’ın konuyu Meclis gündemine taşıyacağını söylemişti: “Başka hangi gazeteciler hakkında bu tür kararlar var, kimler gözaltına alınacak ya da kimlerin pasaportuna el konulacak, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya soracaklar. Bu sadece benim problemim değil, binlerce gazeteci hakkında bu tür kararlar alındığını konuşuluyor.” dedi

AGOS’un haberine göre de Doğan, Bağdat’ın pasaportuna el konulması üzerine emniyet yetkilileriyle görüştü.

Doğan, görüşmesini şöyle anlattı: “Emniyet yetkilileri bana süreç içerisinde yapılan soruşturmada gazetecilerin bir kısmının pasaportunun yeniden işleme konulduğunu, Hayko Bağdat hakkında bir sorun olmadığını, ama yazışmalardaki aksaklık nedeniyle böyle bir sıkıntı yaşandığını, Bağdat’ın akşam üzeri pasaportunu geri alabileceğini söylediler.”

Doğan, twitter hesabından da, “Emniyetin verdiği bilgiye göre, 15 Temmuz’u takiben Hayko Bağdat dahil tedbiren tüm gazetecilerin pasaportu iptal edilmiş. Bir kısmı düzeltilecek denildi” diye yazdı.
<< Önceki Haber Bütün gazetecilerin pasaportu iptal edildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER