Bursa kano yarışlarına ev sahipliği yaptı


Türkiye Kano Federasyonu 2015 faaliyet takviminde yer alan ve sezonun son yarışı olan Cumhuriyet Bayramı Kano Yarışları, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Hüdavendigar Kent Parkı'nda yapıldı.

Birçok sporseverin ilgi ile takip ettiği yarışların ödül töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, bu yarışların Bursa'nın en büyük parkında ve insanlarla iç içe gerçekleştiğini ifade etti.

Bursa'ya 220'nin üzerinde spor tesisi kazandırdıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Güzel tesisler yapalım istiyoruz. Bu tesislerin şehir merkezinde olmasını istiyoruz ve insanlarla iç içe olsun istiyoruz. Bu tür özel yarışların, dağın tepelerinde, vadilerde, ücra yerlerde değil de insanlarla iç içe, şehrin merkezinde olsun istiyoruz. Burada bir tesis kurduk, daha da gelişebilir. Bu parkın her köşesinde spor var." dedi.

Başkan Altepe, "Kano branşı olimpiyatlarda en çok madalya dağıtan spor dalı, 16 kategoride madalya dağıtıyor. Niçin bu madalyalara bizler de sahip olmayalım? İnşallah olimpiyatlarda, tüm dünyada İstiklal Marşımızı çaldıralım ve bayrağımızı göndere çıkaralım. Artık bu noktaya geldik, neden olmasın? Destek bizden, başarı da sporcularımızdan" diyerek sözlerini noktaladı.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay ise, Bursa halkı için yapılmış harika bir tesiste yapılan kano yarışmalarına şahitlik etmelerinin heyecanını ve mutluluğunu duyduklarını belirtti.

Türkiye'nin ilk defa Kano dalında 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil edeceğinin müjdesini de veren Mengütay, ülkemizi temsil adında daha çok sporcuyu olimpiyatlara göndermek için gayret edeceklerini de vurguladı. Konuşmaların ardından dereceye gerin sporcular ödüllerini başkan Recep Altepe'nin elinden aldı.

Altı farklı kategoride yapılan yarışların ardından dereceye giren sporcular şu şekilde;

K-1 500m Erkekler
1.Ayberk Baykal Tuzla Denizyıldızı S.K
2. İlhami Ses İTÜ
3. Vedat Saldıran İTÜ
K-1 500m Kadın
1.Asya İkisivri BAKUT
2.Hazal Şişman Okan Üniversitesi
3.Melek Sezer Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü
K-1 500m Mix
1.Sinem Topsakala – Ali Nevzat Topsakal Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü
2.Müge Güleryüz – Adem Ergül Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü
3.Tuğba Akbaba – İlhami Ses İTÜ
K-1 200m Kadınlar
1.Sinem Topsakal Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü
2.Akasya İksivri BAKUT
3.Melek Sezer Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü
C-1 200m Erkekler
1.Şahin Ünal Tuzla Denizyıldızı SK
2.Alihan Deniz Ünal İTÜ
3.Krino Afgan Uludağ Üniversitesi
K-1 200m Erkekler
1.Ayberk Baykal Tuzla Denizyıldızı SK
2.İlhami Ses İTÜ
3.Emre Üzbek Tuzla Denizyıldızı SK
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa kano yarışlarına ev sahipliği yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER