Bursa Atatürk Stadı yıkılmayacak

Bursa Atatürk Stadı yıkılmayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Atatürk Stadı'nın yıkılarak meydan yapılması yönündeki projesi, Bursa 1. İdare Mahkemesince iptal edildi.

Atatürk Stadı önüne basın açıklaması yapan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, Büyükşehir Belediyesi'ni mahkemenin aldığı karara uymaya davet etti. Şimşek, Belediye Meclisi'nin 20 Mayıs 2014 tarihinde onayladığı Atatürk Stadyumu ve çevresini kapsayan kentsel sit alanına ilişkin 1/5 bin ölçekli Osmangazi Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/bin ölçekli Stadyum Caddesi Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı'nın iptali için Bursa Barosu, Mimarlar ve Şehir Plancıları Odaları Bursa Şubeleri, Atatürk Stadyumu ve Çevresini Koruma ve Yaşatma Derneği ile Ali Arabacı ve Niyazi Aşır'ın dava açtığını hatırlattı.

Bursa Birinci İdare Mahkemesi'nde görülen davada projenin, 'Plan yapımına ilişkin Esaslara Dair Yönetmelik hükümlerine uygun olmadığı ve kurum görüşlerinin alınmadığı' gerekçesiyle iptal edildiğini hatırlatan Şimşek, Büyükşehir Belediyesini mahkemenin iptal kararını uygulamaya davet etti.

ŞEREF TRİBÜNÜ YIKILMASIN

Şimşek, kendi önerilerini ise şöyle açıkladı: "Biz diyoruz ki Atatürk Stadyumu yıkılmasın. Çevresindeki beton çirkinlikler temizlenerek şeref tribünü ve yeşil alan korunsun. Ayrıca Atatürk Lisesi ve spor salonları da bakımdan geçirilsin. İpekiş fabrikası ise Türkiye'nin en güzel endüstri müzesi olacak geçmişe ve yere sahiptir. Önerilerimizi Büyükşehir Belediyesi'nin dikkate almasını bekliyoruz."

Davacılar arasında bulunan Ali Arabacı ise hukuk devletine özelliğine dikkat çekerek, Büyükşehir Belediyesi'ni hukukun verdiği karara uymaya çağırdı.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa Atatürk Stadı yıkılmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER