Burhaniyeli şehidin cenazesine yüzlerce kişi katıldı


Van'ın Erciş ilçesinde PKK'lı teröristlerle çatışmada şehit olan Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik, memleketi olan Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, yüzlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreniyle defnedildi.

Erciş'te bir evde PKK'lı teröristlerin bulunduğu ihbarı üzerine başlatılan operasyonda Astsubay Başçavuş Çelik şehit olurken Binbaşı Murat Acar, Uzman Çavuş Fahri Aslan ve Başçavuş Hakan Özbek yaralanmıştı. Şehit Ahmet Çelik için Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda dün uğurlama töreni düzenlendi. Şehit Çelik'in cenazesi, dün akşam saatlerinde uçakla Balıkesir Kocaseyit Hava Limanı'na getirilerek, Burhaniye Devlet Hastanesi morguna koyuldu. Bugün de öğle saatlerinde hastaneden alınarak, helâllik istenmesi için babaevine götürüldü. Taziye çadırı kurulan evde gözyaşları sel olurken dualar edildi. Şehit cenazesi daha sonra Koca Cami'ye götürüldü. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra tabut, askerlerin omuzlarında top arabasına koyuldu. Şehit Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik, Geriş Mezarlığı'na defnedildi. Şehidin yakınları fenalık geçirirken cenazeye katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Cenazeye Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan, Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Namık Havutça ve İsmail Ok, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, askerî ve mülkî erkân, siyasi parti, dernek ve oda başkanları, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Burhaniyeli şehidin cenazesine yüzlerce kişi katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER