Bülent Arınç'tan seçim değerlendirmesi: CHP müspet sonuçlar alıyor

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, yerel seçimler öncesi kendisine seçim sonuçlarına ilişkin sorulan soruya, “Tatlı dil yumuşak huyla konuşanlar kazanacak” dediğini söyledi. Arınç CHP’nin müspet sonuçlar aldığını dile getirdi.

SHABER3.COM

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, yerel seçimler öncesi kendisine seçim sonuçlarına ilişkin sorulan soruya, “Tatlı dil yumuşak huyla konuşanlar kazanacak” dediğini söyledi. Arınç CHP’nin müspet sonuçlar aldığını dile getirdi.

Çorum’da bulunan Hitit Üniversitesi’nde bir öğrenci kulübü tarafından düzenlenen söyleşiye katılan Bülent Arınç, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi.

ARİF OLAN ANLAR DEDİM
Seçimlerden bir gün önce kendisine, “Seçim sonuçlarını nasıl görüyorsunuz?” diye sorduklarını aktaran Arınç, “Onlara Hoca Ahmet Yesevi’nin sözlerini hatırlattım. ‘Tatlı dil ve yumuşak huyla konuşanlar, yola çıkanlar kazanacak. Sertlik, tehdit, hiddetle yola çıkanlar kaybedecek’ dedim. ‘Bu ne demek?’ dediler. ‘Arif olan anlar’ dedim. Bilmiyorum doğru mu söyledim. Ahmet Yesevi’nin dediği doğru da, benim yorumum doğrumu bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’Yİ BİR ÇABANIN İÇERİSİNDE GÖRÜYORUM
Arınç konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bugün 2019 yılındayız. Cumhuriyet Halk Partisi eski Cumhuriyet Halk Fırkası. Tek parti döneminin tek partisi 1950 seçimlerini kaybetti. 2019 yılındayız, 69 yıldan beri tek başına iktidara gelemiyor. Bir çabanın içerisinde görüyorum onları. Bu çabanın içerisinde de müspet sonuçlar alıyorlar. Demek ki bir ihtiyaç var.”

İKİNCİ KİTABIMDA BİZİ İKTİDAR YAPAN DİNAMİKLER ANLATILACAK

Arınç, eski Cumhuriyet Halk Partisi algısının veya halktaki, zihinlerdeki CHP düşüncesinin revize edilmesi gerektiğini belirterek, “İşte bunlar bazen Ankara’daki, bazen İstanbul’daki adaylarıyla bir çabayı gösteriyor. Bence bu olumlu gelişme. Çünkü halkın değerlerine sırt çevirmiş bir partinin 69 yıldan beri bir milimetre alamadığını görüyoruz. Uzamıyor. Kısalmıyor. Ancak biz 15 ayda iktidar olduk. Bütün bu dinamikleri göreceğiz.Özellikle ikinci kitabımda AK Parti’yi ortaya çıkaran, ülkeye yaptığı hizmetler, o günlerde yaşadığımız sivil asker gelişmeleri veya Cumhurbaşkanı seçiminin yapılıp yapılmamasındaki etkenler anlatılacak.” dedi.
<< Önceki Haber Bülent Arınç'tan seçim değerlendirmesi: CHP müspet... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER