Bülent Arınç'tan çok konuşulacak sözler

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Arınç '7 Haziran'da balkon konuşması sırasında yüzünüz çok asıktı' sorusuna da cevap verdi.

Bülent Arınç'tan çok konuşulacak sözler

BALKON KONUŞMASINDAKİ FOTOĞRAFLAR

(Kızgın olduğunuz söyleniyor sorusuna)  O kadar da değil. Poker face dedikleri bir şey mi vardır. Ben içimdekini dışarıya yansıtıyorum. Aslında balkona çıkarken de birileri ikaz etti, abi yüzünüz biraz gülsün dedi. Çabalamama rağmen böyle bir görüntü vermişsem içimin dışına aksetmesidir. Ben tekrar iktidar olacağız diye bekliyordum. 290 vekil ile hükümet olma imkanı yakalayacağımızı düşünüyordum. Bütün sistem HDP’ye barajı aştırmak üzerine kurulmuştu. Ben bir siyasetçi olarak ne Kılıçdaroğlu’nun ne CHP’nin yüzde 25’i aşacağını görmedim. MHP için en fazla 17 koydum. Bu partiler iktidara hazırlıklı partiler değil. HDP’yi aştırmak suretiyle…

Oy oranı artıyor ama partilerin sayısı arttığı için biz daha az vekil çıkarıyoruz. 3 petinin de desteğiyle ve şüphesiz başka desteklerle de baraj aşıldı. Çıplak gözle bakıp da küçümsemek de doğru değil. Batı’daki illerde de gönüllü oylarının arttığını görüyoruz. Şöyleydi böyleydi diye bir partiyi nefret objesi haline getirmek de doğru değil.

BAŞKANLIK SİSTEMİ SÖYLEMİ

 Diğer partilerin de böyle bir niyeti yok. Dilerim yeni hükümet kurulunca bu partiler bir araya gelir, kırmızı çizgilerle değil, samimi, çağdaş bir anayasa yapmak için bir araya gelirse olabilir. Başkanlık sistemi anayasada yer alamayacağına göre mevcut sistemin devam edeceğini söylemek yanlış olmaz.

<< Önceki Haber Bülent Arınç'tan çok konuşulacak sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER