Bülent Arınç: HDP'nin başarısında CHP ve MHP'nin katkıları var


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim sonuçları ile ilgili olarak HDP'nin başarısında CHP ve MHP'nin katkılarının olduğunu söyledi. Arınç, MHP'ye yüklenerek, "Bahçeli dün akşam zafer kazanmış komutan edasıyla 'hadi bakalım HDP ile koalisyon kurusunlar' diyor. HDP sizin HDP'niz, eser sizin eseriniz, HDP'nin başarısında sizin de katkınız var. Öncelikle zahmet olmazsa koalisyonu siz deneyin. Sonucuna göre de 'yetiş AK Parti' dendiğinde biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız." dedi.

Bülent Arınç, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 13 yıldır AK Parti'de hep zaferler ve başarılar gördüğünü ifade eden Arınç, üzgün olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Dün akşam itibarıyla da aktif siyasete veda etmiştim. Veda ettiğimiz günde de büyük bir zafer görmek isterdim. Maalesef sonuç böyle olmadı. AK Parti tek başına iktidar olma imkanı bulamadı. Aldığımız sonuç ortadadır. Sadece üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. HDP açısından bir başarı olduğunu hepimiz kabul etmeliyiz. Çok sayıda milletvekili çıkardılar. CHP ve MHP başarılı değildir. MHP oyunu yüzde 17 bile yapamamıştır ve ancak HDP' nin çıkarabildiği kadar milletvekili çıkarmışlardır. CHP başarılı değildir. 25 olan oyunu 28 bile yapamamışlardır. Türkiye'nin neredeyse yüzde 40'nda yoklardır. Ancak her iki partinin genel başkanlarının parti sözcülerinin konuşmalarına bakıldığında bu seçimden fevkalade memnun oldukları görülmektedir bu bir çelişkidir. AK Parti birinci parti olmuştur. Türkiye'nin yüzde 85'inde vardır. Ancak biz iktidarlara alıştık. Bu dönemde bu kısmet olmadı. Bu açıdan baktığımızda üzücü sonuç elde ettiğimiz söyleyebiliriz. Dürüst değerlendirme yapmamız lazım. Ancak yiğit düştüğü yerden kalkar. AK Parti'nin yeniden iktidar olma şansının çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz."

HDP AK PARTİ'YE KARŞI 'KOÇ BAŞI' OLARAK KULLANILDI

Bu seçimde AK Parti'yi engellemek için HDP'nin kullanıldığını savunan Arınç, "HDP bir projedir. CHP oylarını vermiştir HDP barajı geçsin diye MHP aleyhinde bir kelime söylememiş ve hatta maddi destekte bulunmuştur. HDP, AK parti iktidarını yıkmak AK Parti kalesine girmek için bir koç başı gibi kullanılmıştır." dedi.

Arınç, şöyle devam etti: "Dolayısıyla bir koalisyon kurulacaksa çok iyi anlaşan bu üç partinin çoğunluğu hükümet kurmaya yetiyor. Önce bunu denemelerinde fayda vardır. Çünkü seçime yönelik bu açık ittifakın sonucunun da koalisyon olmasını halkımız bekler. Böyle bir hükümet kurulamadı. Ülke hükümetsiz kalmamalı bence. Bakınız ekonomik gidişat içinde alınması gereken kararlar çok acil olabilir. Çözüm süreci masada bekliyor. Silahların bırakılması konusunda acil bir karar verilmesi gerekebilir. AK Parti kendine ihtiyaç duyulduğunda bunu rahatlıkla karşılayacaktır. Bahçeli dün akşam zafer kazanmış komutan edasıyla 'hadi bakalım HDP ile koalisyon kurusunlar' diyor. HDP sizin HDP'niz, eser sizin eseriniz, HDP'nin başarısında sizin de katkınız var. Öncelikle zahmet olmazsa koalisyonu siz deneyin. Sonucuna göre de 'yetiş AK Parti' dendiğinde biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Siyasette kapı kapatılmaz. Kapı kapatan parti basit ve korkak siyasetçidir. Bizler de insanız hata ve kusur işlemiş olabilir. Biz de bu hataları görerek tekrar ayaklarımız üzerine kalkmamız gerekmektedir."

GÖKÇEK İLGİLİ ŞUNLARI AÇIKLAYACAĞIM DİYE BİR SÖZÜM OLMADI

"8 Haziran'da ömrüm vefa ettiği sürece Melih Gökçek ile ilgili 100 konuyu açıklamak isterim" diyen Bülent Arınç, gazetecilerin Melih Gökçek'e ilişkin sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Evet bugün 8 Haziran bugün itibarıyla 'şunları şunları açıklayacağım' diye herhangi bir sözüm olmadı. O günkü açıklamalarımı işitirsiniz. 8 Haziran'dan sonra gerek duyduğumuzda çok şeyler açıklayabileceğimizi söylemiştim. Daha bugün 8 Haziran, 8 Haziran sonrası değil." CİHAN
<< Önceki Haber Bülent Arınç: HDP'nin başarısında CHP ve MHP'nin katkıları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER