Bulaç, Türköne ve Alpay'a 'Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis' istendi

Gazeteci Şahin Alpay, Sosyolog-Yazar Ali Bulaç ve Yazar Mümtazer Türköne'ye savcı ağırlaştırılmış müebbetle hapis cezası talep etti.

SHABER3.COM

OHAL’de Kapatılan Zaman gazetesinin yaklaşık 21 aydır tutuklu eski yönetici, yazar ve çalışanları, bugün tekrar hakim karşısına çıkıyor. Duruşma İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi yerleşkesinde bulunan salonda yapılıyor. 31 kişinin yargılandığı davada 18 tutuklu bulunuyor. Son duruşmada mahkeme eski Zaman Gazetesi reklam servisi çalışanları Hüseyin Belli, Onur Kutlu ve İsmail Küçük’ün tahliyesine karar vermişti. 16 Mart’ta ise tutuklu gazeteci Şahin Alpay AYM kararıyla cezaevinden çıkıp ev hapsine alınmıştı.

Mahkeme başlatıktan sonra  savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, kapatılan Zaman Gazetesi yazarları Ali Bulaç, Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay’ın “Anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, “örgüt üyeliği” suçundan ise 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisleri talep edildi. Savcı Alpay için tekrar tutuklama talep etti.

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu belirtti. Savcı, mütalaasında sanıklardan Ali Bulaç, Mümtazer Türköne, İbrahim Karayeğen ve Şahin Alpay’ın “Anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, “örgüt üyeliği” suçundan ise 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisleri talep etti. Savcı, mütalaasını okumaya devam ediyor.
<< Önceki Haber Bulaç, Türköne ve Alpay'a 'Ağırlaştırılmış Müebbet... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER