Bu tehlikeye dikkat!

Polis Koleji ve Akademisi'nin kapatılmasının faturası ağır oldu. 8 yıllık eğitimi olan mezunlar yerine 8 aylık kursla komiser yardımcısı yapılan bir çok polis kazayla başkalarını vurdu.

Bu tehlikeye dikkat!

İç güvenlik paketiyle Polis Akademisi ve Koleji'nin kapatılmasının ardından KPSS ile Komiser Yardımcısı yapılan isimler silah konusunda sınıfta kaldı. Sekiz aylık eğitimin ardından komiser yardımcısı olarak göreve başlayan isimler ölümcül kazalara neden oldu.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü'nde (EGM) başlayan paralel paranoya ile teşkilatın içi boşaltıldı. Bir çok kişi dışarıdan mesleğe alındı. Daha önce sekiz yıllık eğitimle komiser yardımcısı olunurken son değişiklikle yeni rütbeliler sekiz aylık eğitimle komiser yardımcısı olarak atanmaya başladı.

Liyakatten ziyade siyasi referansların etkili olduğu personel alımı nedeniyle ilk kazalar da yaşanmaya başladı. Sivil hayattan polisliğe geçen Komiser Yardımcısı Selçuk K. 26 Ekim'de meslektaşını silahla ağır yaralarken, bir başka Komiser Yardımcısı Neslihan G.'de 28 Ekim'de kuzenini vurdu.

KALP MASAJIYLA HAYATA DÖNDÜ

Komiseri tarafından yaralanan Kemal D.'nin kalp masajıyla hayata döndürüldüğü öğrenildi. Koruma Şube'de görev yapan Komiser Yardımcısı Neslihan G.'de evinde silahıyla oynarken amcasının oğlu Hakan G.'yi vurdu. Hakan G.'nin durumunun iyiye gitti öğrenilirken Kemal D.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Sekiz aylık eğitimin ardından Komiser yardımcısı olarak mesleğe başlayan yeni polisler yapılanlar silah eğitiminde sıkıntı yaşadıkları görüldü.

UZMAN POLİSLER EMEKLİYE SEVK EDİLDİ KOLEJ VE AKADEMİ KAPATILDI

Nisan ayında İç Güvenlik Paketi ile EGM'de görevli 1., 2., 3., ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin emniyet mensubu zorunlu olarak emekliye sevk edildi. Ayrıca Polis Koleji ve Polis Akademisi'ndeki Güvenlik Bilimleri Fakültesi de kapatılarak emniyetin en önemli insan kaynağı birimine darbe vuruldu. Mezun olmayı bekleyen binlerce öğrenci hukuksuz bir şekilde kapı önüne konuldu. Emniyetteki tasfiyelerle birlikte iki birimin kapatılması, teşkilatta ciddi bir personel sorununa neden oldu. Bunun ardından İçişleri Bakanlığı ve Emniyet üst bürokratları yeni alımlar için bir birimin kurulması kararı aldı.

LİYAKATTEN ZİYADE SİYASİ REFERANS ÖNEMLİ

EGM, Polis Koleji ve Polis Akademisi'nin kapatılmasının ardından eleman ihtiyacını karşılamak için sivillere yöneldi. Bu kapsamda komiser yardımcılarının siviller arasından seçilmesi için çalışma başlatıldı. Üniversitelerden mezun olmuş ve KPSS'de 50 ve üstü puan alanlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından haklarında istihbari çalışmalar yapılmış, yazılı sınav ve mülakata tabii tutularak mesleğe kabul edilmişti. Sınavı kazanan gençler, Polis Amiri Eğitim Merkezi'nde sekiz aylık eğitimin ardından komiser yardımcısı olarak emniyet kadrolarında göreve başladı. İlk Grup Temmuz'da göreve başladı.

ÖZGÜR BUGÜN GAZETESİ

<< Önceki Haber Bu tehlikeye dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER