Bu site OHAL'de herkesin işine yarayacak

Ülkemizde yaşanan darbe girişimi sonrası suçsuz vatandaşlara yönelik kitlesel gözaltı ve tutuklamalar sonrası en büyük sorun avukat bulmak ve kanuni haklarını öğrenmek.

samanyoluhaber.com

Evi aranıp gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan bir avukat hazırladığı www.neyapilabilir.net  isimli internet sitesinde, kendisi ya da bir yakını hakkında hukuki yardım ihtiyacı bulunan kişilere rehberlik ediyor. 

Birçok soru ve cevabın sıralandığı sitede şu ifadeler yer alıyor:

''Kimin tarafından hangi amaçla yapıldığını bilmediğim ve vatanını seven herkes gibi lanetlediğim darbe girişimi sonrasında, sadece avukatlık yaptığım için evimde ve iş yerimde arama yapılarak gözaltına alındım ve yaşananlara bakıldığında şükür ederek adli kontrol kararıyla serbest bırakıldım.

Bir aylık sürede yaşadığım sıkıntılar ve avukat olarak çaresizliğime baktığımda, bu süreçte aynı muameleye maruz kalan herkesin aynı çaresizliği yaşadığını gördüm. Kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak aynı süreci yaşayan insanlara, maruz kaldıkları mağduriyetlerle ilgili olarak yapılması gerekenler konusunda yol göstermesi amacıyla bu internet sitesini hazırladım.''

SİTENİN ADI neyapilabilir.net

Sitede arama, gözaltı, tutuklama, ev baskını, mala el koyma, işkence ve kötü muamele, memuriyetten çıkarılma, öğretmen ruhsatının iptali ve benzeri birçok soruna hukuki cevaplar ve yol gösterici rehber bulunuyor.

Örnek dilekçeler ve bireysel başvuru metodlarının da yer aldığı neyapilabilir.net sitesinde soru da sorulabillen [email protected] isimli mail adresi de bulunuyor
<< Önceki Haber Bu site OHAL'de herkesin işine yarayacak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER