Bu sınıf doğalgaz sektörü için kalifiye eleman yetiştirecek

Bu sınıf doğalgaz sektörü için kalifiye eleman yetiştirecek

Alman Enerji devi EWE AG'nin en büyük Türkiye yatırımı olan Bursagaz, doğalgaz sektöründeki kalifiye eleman sıkıntısını gidermeyi amaçladığı doğalgaz sınıfının açılışını gerçekleştirdi.

Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı'nda Doğalgaz Şehir Şebekesi Eğitim Salonu oluşturmak için daha önceden Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayan Bursagaz, doğalgaz sınıfını açtı.

Proje Koordinatörü Halit Yılmaz, doğalgaz sektöründe son 12 yılda Türkiye'de çok ciddi atılımlar yapıldığını ve hemen hemen bütün illere doğalgaz ulaştırıldığını ifade ederek "Doğalgaz sektöründeki hızlı gelişimden dolayı sektörün personel ihtiyacı da o oranda artmış bulunmakta. Biz bu ihtiyacı fark ettik ve bu anlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nin de olumlu yaklaşımıyla işbirliğine girdik. Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursagaz arasında yapılan protokol kapsamında bir doğalgaz sınıfı açma kararı alındı ve çalışmalara başlanıldı" dedi.

En önemli çalışmalarının; doğalgaz şebekesini simüle eden standların hazırlanması ve doğalgaz sektöründe kullanılmakta olan malzemelerin iç mekanizması görünecek şekilde kesit haliyle öğrenciler ile paylaşılması olduğunu söyleyen Yılmaz, her zaman bölüm öğretmen ve öğrencilerinin yanında olduklarını belirterek, Bursagaz olarak öğrenimleri esnasında öğrenci ve öğretmenlere her türlü desteği sağlayacaklarını kaydetti.

Doğalgaz sınıfının kendileri için büyük önem ifade ettiğini ve bunun henüz bir başlangıç olduğunu ifade eden Bursagaz Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Özden, işlerinin sınıf ve atölyeyi açmakla ibaret olmadığını; içerik, müfredat, donanım ve öğrencilerin kalifiye eleman olarak yetiştirilmesi için her türlü desteği her zaman sağlayacaklarını vurguladı. Özden "Bursagaz'ın genç ve dinamik bir yapısı var ancak bizler geçiciyiz; arkadan gelecek genç ve çevik yeni nesile ihtiyacımız var. Görevi devir edeceğimiz gençlerimiz için burası bir geçiş platformu. Umuyoruz ki hepimiz için bu sınıfımız hayırlı olur. Burada okuyacak olan tüm geçlerimize başarılar diliyorum" diye konuştu. Öğrencilerden gelen soruları cevaplandıran Bursagaz yetkilileri daha sonra sınıf açılışını gerçekleştirdi
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER