Bu işte bir çikinova var... PTT’de Varlık Fonu oyunları

20 milyon TL sermayeli şirket kuran PTT A.Ş.’nin ortağı, merkezi İzmir’de olan 100 bin TL’lik bir şirket. 10 milyon TL ödemeyi taahhüt eden sahibi ise Ankara Çankaya’da yaşıyor.

SHABER3.COM

Varlık Fonu’na devredilen PTT Anonim Şirketi, birçok alanda faaliyet göstermek üzere Anadolum Destek Lojistik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ni kurdu. 20 milyon sermayeye sahip Anadolum A.Ş.’nin bir diğer kurucusunun sadece 100 bin TL sermayesi olan BRSE Anonim Şirketi’nin olması dikkat çekti.

Şirketin kuruluşuyla ilgili dikkat çeken nokta ise ikinci ortağı oldu. Ticaret Sicili kayıtlarında şirketin ikinci kurucusu olarak BRSE İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin adı yer aldı. Merkezi İzmir Bayraklı’da Folkart Towers’ta gözüken şirketin sahibi Recep Katırcı’nın adresinin Çankaya/Ankara olması ise dikkat çekti. 

Recep Katırcı, BRSEşirketini 29 Eylül 2017’de kurdu. Şirketin toplam sermaye değeri 100 bin TL olarak kayıtlara geçti. Recep Katırcı’nın, İzmir’de BRSE’yi kurduğunda Ankara’da başka bir şirkette çalışması ise soru işaretine neden oldu. Katırcı, bu şirketle ilişiğini 16 Ekim 2017’de kesti.

Emanetçi mi?

Anadolum A.Ş’nin toplam sermayesi 20 milyon TL olarak Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı. 100 bin TL’lik şirketi olan Recep Katırcı, bunun 10 milyon TL’sini kurucu ortak olarak ödemeyi kabul etti. Diğer 10 milyon TL’yi ise PTT’nin ödemesi kararlaştırıldı. Anadolum A.Ş’ye ortak olan BRSE şirketinin arkasında kimlerin olduğu, Recep Katırcı’nın emanetçi olup olmadığı ise bilinmiyor. Anadolum A.Ş’nin faaliyet alanının oldukça geniş olması dikkat çekti. Şirketin ayrıca Toygar Güvenlik adlı bir yan şirketi daha var.
<< Önceki Haber Bu işte bir çikinova var... PTT’de Varlık Fonu oyunları Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER