Bu iddia doğruysa AKP'yi fena sarsacak!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kilit isimlerinden Reza Zarrab'a ‘ihracat şampiyonu' ödülü vermesi, partide büyük sıkıntı meydana getirdi.

Bu iddia doğruysa AKP'yi fena sarsacak!

Zaman'dan Emre Soncan'ın haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı açıkça dile getirdi. Davutoğlu'nun yakın çevresine ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende ortaya çıkan görüntü nedeniyle ‘çok üzgün olduğunu' söylediği öğrenildi.

Davutoğlu'na yakın isimler, Başbakan'ın bu tür isimleri partiden uzak tutmak için büyük çaba harcadığını, fakat iki bakanın birden Zarrab'la aynı kareye girmesinin büyük şaşkınlığa neden olduğunu belirtti. Davutoğlu'nun, isimleri yolsuzluk iddialarına karışan dört bakanın Yüce Divan'a gönderilmesi taraftarı olduğunu da hatırlatan aynı kaynaklar, bu yüzden Başbakan'ın Reza Zarrab'a ödül verilmesini onaylamasının mümkün olmadığını ifade etti. İki bakanın Zarrab'la aynı kareye girmesi kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Ekonomi Bakanı Zeybekci, vicdanen rahat olduğunu söylerken, Numan Kurtulmuş ise, “O karenin içinde yer almak istemezdim.” diyerek rahatsızlığını açık bir şekilde dile getirdi. Zeybekci'nin ise daha sonra sosyal medyada paylaştığı, “Adamlığın hakkını verip dik durmak daha zor. Nasıl eserse essin dönek rüzgâr, dik durduk elhamdülillah. Satmadık, satmayız.” şeklindeki mesajı, Kurtulmuş'a cevap olarak yorumlanmıştı.
<< Önceki Haber Bu iddia doğruysa AKP'yi fena sarsacak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER