Bu haftaki konuşmasının bedeli 500 bin lira

Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında CHP Grup Toplantısı'ndaki açıklamalarından dolayı 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

SHABER3.COM

Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 3 Nisan’da partisinin TBMM Grup Toplantısı’ndaki açıklamalarından dolayı 500 bin liralık tazminat davası açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta da grup toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle CHP lideri Kılıçdaroğlu’na 250 bin liralık tazminat davası açmıştı.

KILIÇDAROĞLU: BEN DE 5 PARALIK AÇTIM 

Grup toplantısında hakkında açılan tazminat davalarına değinen Kılıçdaroğlu “Geçen gün dedim, artık kral çıplak. Bir numaralı aktörü, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır. O zatın adı da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ben bunu söyledim diye tazminat davası açmış. 250 bin liralık tazminat davası açmış, ben de ona açmıştım. 5 paralık açtım. Neden? E değeri 5 para. 5 paralık tazminat davası. Eskiden milyonluk davalar açıyordu, demek ki var yani, şimdi değeri düşürmüş. Sen bırak bu numaraları. Sen, benim hakkımda dava açmak istiyorsan suç duyurusunda bulunacaksın, ben o mahkemeye gideceğim, senin bütün kirli çamaşırlarını ortaya dökeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN’IN KİŞİLİK HAKLARI… 

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine verilen 15 sayfalık dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun, partisinin 3 Nisan 2018’deki TBMM Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında, Erdoğan’ın kişilik haklarını ihlal eden ve saldırı kastıyla ağır hakaretler içeren ifadeler kullandığı iddia edildi. Manevi tazminat talebinin yasal koşullarının oluştuğu ve hükmedilecek tazminat miktarının caydırıcı olması gerektiği vurgulanan dilekçede, Kılıçdaroğlu’ndan, 500 bin lira manevi tazminat talep edildi
<< Önceki Haber Bu haftaki konuşmasının bedeli 500 bin lira Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER