Bu da olur mu demeyin, burası 'Yeni Türkiye'

Soma'da 301 madenci için "fıtrat" olduğu yönünde telkinde bulunmayan 8 imam sürgün edildi.

Bu da olur mu demeyin, burası 'Yeni Türkiye'

Soma'da 301 madencinin ölümünün "fıtrat" olduğu yönünde cami cemaatine telkinde bulunmayan Türk Diyanet Vakıf-Sen üyesi 8 imam sürgün edildi. 4 imamın da ihraç edildiğini belirten sendika yargıya gitmeye hazırlanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından hükümete yönelik oluşan tepkiyi azaltmak için ilçedeki imamlardan olayın hükümetin de açıkladığı gibi ‘fıtrat’ olduğu yönünde cami cemaatlerine telkinlerde bulunulması istedi.

Bugün gazetesinden Hasan Önal'ın haberine göre, Diyanet’in bu isteğine direnen Türk Diyanet Vakıf-Sen üyesi 8 imam ‘paralel' ilan edilip doğudaki illerin ücra köylerine sürülürken, 4 imam da görevden ihraç edildi.

CEMAAT İMZA TOPLADI AMA...

Uzun yıllardır tanıdıkları imamlarının sürülmesine tepki gösteren cami cemaati, imamlarının tayinlerini durdurmak için imza kampanyası düzenledi. Her camiden yüzlerce cemaat, topladıkları imzaları Diyanet'e gönderdi. Dilekçelerde imamları uzun yıllardır tanıdıkları ve yapılan sürgünlerin haksız olduğuna dikkat çekilerek, “Son zamanlarda haklarında çıkan haksız ve hukuksuz söylenti, dedikodu, sözlü veya yazılı şikayetlerin tamamı asılsız ve iftira amaçlı olduğunu bilmekteyiz. Zira bu imamlar bugüne kadar insanımıza, milletimize, memleketimize, devletimize gerek söylem gerekse fiili olarak sürekli sahip çıkmış, hiçbir surette siyasi mevzulara girmemiş ve bulundukları ortamlarda vatanımız ve milletimizin birliği adına konuşmalar yapmışlardır” denildi.

ŞAHİTLER DİNLENMEDİ

Bir vatandaş da AKP’nin aktif üyesi olduğunu hatırlatarak, imamların AKP aleyhine çalıştığı yönündeki iddiaları yalanladı. 2002- 2009 yıllarında AKP’nin yönetim kurulu üyesi olduğunu belirten vatandaş, "Üyeliğim de halen devam ediyor. Böyle bir şey duysa idim önce ben müdahale eder gereğini yapardım" dedi.

Düzmece şahitlerin beyanlarıyla imamları doğu illerine gönderen Diyanet, imamlarını geri isteyen cami cemaatinin yüzlerce imzalı dilekçesini dikkate almadı. İmamlarla ilgili soruşturmayı yürüten müfettişin ise imamların lehine olan delilleri toplamayıp, imamlar lehine şahitlik yapanları dinlemediği ortaya çıktı.

‘HAKKIMIZI YARGIDA ARAYACAĞIZ'

Üye­le­ri­nin sür­gün edil­me­siy­le il­gi­li BU­GÜ­N’­e ko­nu­şan Türk Di­ya­net Va­kıf Sen Ge­nel Baş­ka­nı Ha­zım Ze­ki Ser­gi, imam­la­ra ya­pı­lan­la­rı hem di­nen hem de in­sa­ni­ye­ten uy­gun bul­ma­dık­la­rı­nı be­lirt­ti. Ken­di üye­le­rin­den gö­rev­le­ri­ne son ve­ri­len­le­rin, sü­rü­len­le­rin ol­du­ğu­nu, bu­nu yar­gı­ya ta­şı­ya­cak­la­rı­nı ifa­de eden Ser­gi, "Biz sen­di­ka ola­rak ken­di üye­le­ri­mi­zin hak­kı­nı so­nu­na ka­dar sa­vu­na­ca­ğız. Ar­ka­daş­lar­dan bel­ge­le­ri­ni top­la­dık. Bu ko­nu­yu yar­gı­ya ta­şı­ya­ca­ğız" de­di.

“AKP YAN­LI­SI SÜ­RÜL­MÜ­YO­R”

Her tür­lü si­ya­se­tin Di­ya­net üze­rin­den eli­ni çek­me­si ge­rek­ti­ği­ni söy­le­yen Ser­gi, Di­ya­ne­t’­in ilk kez bu ka­dar si­ya­se­tin içi­ne çe­kil­di­ği­ni kay­det­ti. AK­P’­ye ya­kın Di­ya­net Sen­di­ka­sı üye­si on bin­ler­ce ima­mın ale­nen si­ya­set yap­tı­ğı­nı di­le ge­ti­ren Ser­gi, o ki­şi­ler­le il­gi­li de iş­lem ya­pıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­nin al­tı­nı çiz­di. Bu ki­şi­ler­le ilgili şi­ka­yet­ler­de bu­lun­duk­la­rı­nı söy­le­yen Ser­gi, “Bu ki­şi­ler, si­ya­set­le iş­ti­gal et­tik­le­ri için gö­rev­le­ri­ne son ve­ril­me­si ge­re­kir­ken son ve­ril­mi­yor. Bu dik­kat çe­ki­ci­” di­ye ko­nuş­tu.

“ALLAH HESAP SORAR”

İftiranın çok büyük günah olduğunu belirten Sergi, “Bir Müslüman bir başkasında olmayan bir şeyi nasıl isnat eder? Bunun çok büyük vebali var, çok büyük günahı var. Helalleşilmesi lazım. Bu dünyada kurtarsalar da ötede Cenabı Allah sorar” dedi.
<< Önceki Haber Bu da olur mu demeyin, burası 'Yeni Türkiye' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER