Brüksel saldırılarında biri ağır olmak üzere 2 Türk yaralandı


Brüksel havalimanındaki terör eyleminde Belçika'da ikamet eden iki Türk vatandaşının da yaralandığı ortaya çıktı. Hayati tehlikeleri olmayan Türk vatandaşlarından biri taburcu olurken diğeri hastanede müşahede altında tutuluyor.

Ferhat Koçak ve Ferhat Önder isimli Belçikalı Türkler, bombalı saldırıların ardından ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldılar. Ferhat Koçak hastaneden aynı gün taburcu edilirken, Ferhat Önder ise hala hastanede müşahede altında.

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy Twitter hesabından açıklama yaparak Türk vatandaşlar hakkında bilgi verdi. Ulusoy, "Brüksel'deki terör saldırılarında şu ana dek sadece 1 vatandaşımızın yaralandığı bilgisi elimize ulaştı. Vatandaşımızın hayatı tehlikesi yok. Halen Leuven Üniversite Hastanesi'nde müşahede altında tutulan yaralı vatandaşımızın eşiyle görüştüm ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettim. Brüksel Havaalanında çalışan ve oradaki patlamada yaralanan vatandaşımızın hayati tehlikesinin olmaması yüreğimize su serpti. Brüksel'deki bütün saldırılarda hayatını kaybeden veya yaralanan başka bir vatandaşımız bu aşamada bulunmuyor; ancak takipteyiz." şeklinde açıklamalarda bulundu. Yaralı isimlerden birinin havaalanında temizlik görevlisi olduğu, diğerinin ise döviz bürosunda çalıştığı öğrenildi.

Saldırıda hayatını kaybeden 32 vatandaşın kimlikleri ile ilgi henüz resmi bir açıklama yapılmazken yetkililer bu konuda temkinli hareket ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Brüksel saldırılarında biri ağır olmak üzere 2 Türk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER