Brüksel'deki mülteci kampı tahliye ediliyor


Belçika'nın başkenti Bürüksel'deki mülteci kampının işleyişini üstlenen gönüllüler, kamptaki hizmetlerini sonlandıracaklarını açıkladı. Hizmetlerini sürdürdükleri takdirde kampın kalıcı bir çözüm olarak görülmeye başlandığını vurgulayan gönüllüler, Federal Hükümet'in üstüne düşen mesuliyetleri de yerine getirmediğini ifade etti. Mülteciler bu haftadan itibaren gönüllü ailelerde ağırlanacaklar. Şimdiye kadar evinde mülteci ağırlamak isteyen aile sayısının 500'e ulaştığı ifade edildi.

Brüksel mülteci kampı kaldırılıyor. Kampın koordinasyonunu yapan Vatandaşlık Platformu gönüllüleri Federal Hükümet'in çözüm üretmekteki pasifliğine ortak olmak istemediklerini açıkladı. Salı günü platformun internet sitesinde yapılan açıklamada kampın devamlı bir çözüm olmadığı, bu sebeple oradaki çalışmaların durdurulma kararı alındığını ve gayretlerin artık mültecilerin gönüllü ailelerde misafir olmalarını koordine etmek için harcanacağı ifade edildi.

Gönüllülerden Veronique Thirionnet, 500 gönüllü ailenin mülteci ağırlamak istedikleri yönünde kendilerine başvurduğunu ifade ederken platformun basın sözcüsü Elodie Blancart da hükümeti eleştirdi. "Gün geçtikçe anlaşılıyor ki biz bu parkta kalırsak, federal hükümet mesuliyetlerini yerine getirmeyecek." şeklinde yetkililere yüklenen Blancart, hükümetin bu tutumuna ortak olmak istemediklerini ve 'bir parktaki kampın asla çözüm olamayacağını' ifade etti.

Salı günü itibariyle parkın yakınında gönüllü aileler için danışma bürosu kuruldu. Mülteciler ve aileler arasında aracılık görevi üstlenecek gönüllüler, ailelerin mümkün mertebe Brüksel içinden olmasını, hatta Kuzey İstasyonu'nun (Gare du Nord/Noord Station) yanında bulunan Yabancılar Dairesi'ne en yakın ikamet eden gönüllü ailelerin başvurmasını arzuladıklarını ifade etti.tahliye-ediliyor-1899397.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Brüksel'deki mülteci kampı tahliye ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER