Brezilyalı senatörden akademik işbirliği teklifi

Brezilyalı senatörden akademik işbirliği teklifi

Brezilyalı Senatör Prof. Dr. Cristovam Buarque, hem akademisyen hem de öğrenci değişim programlarıyla, Türkiye-Brezilya ilişkilerini akademik kurumların işbirliklerini artırarak daha ileriye taşıyabileceklerini söyledi.

Eski Eğitim Bakanı ve Brezilya Devlet Üniversitesi Rektörü olan Buarque, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa'yı makamında ziyaret etti. Üniversite hakkında bilgiler alan Senatör Buarque, "Zirve Üniversitesi yeni kurulmuş bir üniversite olmasına rağmen teknolojik ve fiziki altyapısını tam donanımlı olarak öğrencilerine sunuyor. Her fakültenin kendine ait uygulama laboratuvarlarının olması öğrencilerine verdiği değeri gösteriyor. Hem akademisyen hem de öğrenci değişim programlarıyla Türkiye-Brezilya ilişkilerini akademik kurumların işbirliklerini arttırarak daha ileriye taşıyabiliriz. Bu anlamda ikili işbirliğine açığız." dedi.

Kısa da Zirve Üniversitesi'nin kurulduğu günden bu yana ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek için çalışmalar yürüttüğünü kaydederek, "Türkiye'deki beyin göçünü tersine çevirmek için çalışmalar yaptı ve bunun karşılığında aldı. Zirve Üniversitesi olarak başta ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere birçok üniversite ile ikili işbirliklerimiz mevcut. Zirve Üniversitesi olarak büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz. İkili anlaşmalar bizim için çok önemli. Her yıl birçok öğrencimizi dünyanın farklı yerlerine göndererek onların gelişmesine katkı sağlıyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Brezilyalı senatörden akademik işbirliği teklifi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER