Brezilya'da sürpriz olmadı Aşırı sağcı aday Bolsonaro devlet başkanı seçildi

Latin Amerika’nın en kalabalık ülkesi Brezilya’da başkanlık seçimlerinin ikinci turunda aşırı sağcı kongre üyesi Jair Bolsonaro zaferini ilan etti

SHABER3.COM

Brezilya'da Devlet Başkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Seçmenler aşırı sağcı kongre üyesi Jair Bolsonaro ile eski Sao Paulo Belediye Başkanı Fernando Haddad  arasında seçim yaptılar 

Oyların yaklaşık% 95'i sayılırken, Bolsonaro oyların yüzde 56'ını aldı Rakibi  İşçi Partisi'nden Fernando Haddad ise yüzde 44'te kaldı . Bu sonuçla Latin Amerika'da başlayan sağcı adayların zaferlerine Brezilya'nın da katılması anlamına geliyor . 

Brezilya  1964'ten 1985'e kadar askeri yönetim altında yönetilmiş ardından da hep sol adaylar kazanmıştı 

Aşırı sağcı aday, eski ordu komutanı Jair Bolosonaro kampanyası sırasında ülkenin geçmiş diktatörlük yıllarını övmüş, kadınlara, eşcinsellere, siyah ve yerli halka hakaret etmişti. Bolsonaro’ya görüşleri nedeniyle ‘Tropik Trump’ lakabı takılmıştı. Bolosonaro ayrıca polis teşkilatı üzerindeki kontrolleri azaltarak suça karşı sert tutum sergileyeceğini söylemişti.

Haddad ise İşçi Partisi’nin hapisteki kurucusu eski devlet başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın yerine parti tarafından aday gösterilmişti. Lula da Silva yolsuzluk nedeniyle 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Seçimin 7 Ekim’de yapılan ilk turunda Bolsonaro yüzde 49, Haddad yüzde 29 oy almıştı.
<< Önceki Haber Brezilya'da sürpriz olmadı Aşırı sağcı aday Bolsonaro... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER